33 טיפים ליולדת טרייה

16.10.17 יום ב'
מאת:

חברה שלי שאמורה ללדת בכל יום, ביקשה שאכתוב לה את כל הדברים שהייתי שמחה לדעת אבל אף אחד לא אמר לי, אז הנה הרשימה שלי, לכל מי שרוצה להתכונן.

 

כל הדברים שרציתי לדעת ואף אחת לא אמרה לי:

 

1. הצטיידי בתחתונים חד פעמיים לדימום המטורף שיש אחרי הלידה – אני קניתי תחתוני EVA ושתי חבילות הספיקו לי לגמרי. יש גם תחתוני קוטקס ששמעתי עליהם טובות.
(אני כותבת תחתונים אבל זה יותר כמו חיתול)

 

2. סירופ לזירוז יציאות טרם הלידה – לי לא הציעו בלידה אבל אמרו לי שזה עושה כאבים איומים, אז אם מציעים לך, אל תקחי ותבקשי חוקן (עשיתי חוקן).

 

3. בחדר לידה, צריך ללחוץ כאילו עושים קקי! (לטחורים שעלולים אגיע אח״כ) יש בנות שאומרות שזה לא כמו לעשות קקי אלא כמו לשחרר או ללחוץ לכיוון השלפוחית. לי זה ממש הרגיש כמו לעשות קקי.

 

4. אם במקרה נותנים לך פיטוצין לזירוז, אל תנסי לסבול את הצירים, צירי פיטוצין כואבים יותר מצירים רגילים וזה ממש נורא (ניסיתי, בטעות, כי לא אמרו לי) – תבקשי אפידורל, אפידורל זה חיים.

 

 

5. הם יגידו לך לא לצעוק כדי לא לבזבז אנרגיה לא תמיד הצליח לי.

 

6. כשהראש יצא, המיילדת תשאל אותך אם את רוצה להרגיש, אני הייתי בכזה שוק שוויתרתי – היום אני מצטערת על זה.

 

7. אם את מקבלת עירוי במהלך כל הלידה, אז מסיימת אותה עם בצקות בכפות ידיים ורגליים נפוחות. המיילדת אמרה לי שאין מה לעשות, כולן סובלות מבצקת. אבל! אם תרימי רגליים ברגע שתוכלי על משהו, זה ירד עד שתשחררי מהבית חולים או לפחות לא יחמיר.

 

8. בלידה עלולים לצאת טחורים – שווה להצטייד במשחה מבעוד מועד.

 

9. אם יש תפרים שווה להתחיל עם עזרקאין בהתחלה לכאב ואחרי שבוע שבועיים לעבור ל'בפנטן' – לריפוי (הם שמים בפנטן על הטוסיק של התינוקות בתינוקייה).

 

10. עוד טיפ לריפוי תפרים - לשטוף את האיזור כמה שיותר. כל פעם שאת עושה פיפי, להכנס למקלחת ולשטוף.


11. אם יש גם תפרים וגם טחורים, לא כדאי לשבת על כרים לטחורים, כי זה טוב לטחורים אבל מותח את התפרים.

 

12. שמעתי מחברה על פלא ג'ל לתפרים של חברת אינקולינה. היו לה המון תפרים וזה ממש עזר לה. 5 ימים אח״כ היא כבר הייתה ממש בסדר.

 

13. אחרי הלידה מעודדים אותך לעשות קקי. זה חשוב גם לכיווץ הרחם בחזרה, לא יודעת למה. אבל האוכל שם בכלל לא מתאים בכדי לעודד פעילות מעיים; תביאי איתך שיבולת שועל ויוגורט נקי, כלומר, שמישהו יביא לך אחרי הלידה, שיהיה לך לארוחה שבאמת מעודדת יציאה – ואל תשכחי לשתות הרבה מים כדי שזה לא יעשה לך בסוף עצירות במקום יציאה קלה. יש בנות שצריכות בשביל זה נר גליצרין.

 

 

14. אם את רוצה להניק, כדאי להניק עוד בחדר לידה.

 

15. הנקה עלולה לכאוב בהתחלה – לא כל ההנקה, אבל כן החלק של ההתחברות (בין הפה לפטמה). אבל אם את מצליחה לשרוד את ההתחלה, זה הופך לדבר הכי כיפי ונעים בעולם!!!! משהו מסתדר אחרי שלושה חודשים, הכאב התחברות נעלם והיד המלטפת שלהם זה ממסטל.

 

16. בלילה השני לאחר הלידה יש לילה לבן – התינוק אמור לינוק המון ולבסס את ייצור החלב. זה בסדר!

 

17. לפטמות הכאובות השתמשי במשחת לנסינו, משחת קלנדולה של 'נאות סמדר' – 60 שח בטבע קסטל. רפידות נרסיקר, שמן קוקוס.

 

 

18. לאפשר להתחיל ולסכך את הפטמות עוד טרם הלידה עם שמן קוקוס.

 

19. אחרי שביססת הנקה – תני מוצץ ותרגילי לבקבוק, שלפחות אחת לשבוע מישהו יתן בקבוק. אחרת, זה הרגל שנעלם לתינוקות ואז לנסות לתת להם בקבוק עלול להפוך למשימה של חודשיים עד שמצליחים וזו משימה מאד לא נעימה ומתסכלת... עבור שניכם.

 

20. תינוקות לא מפתחים הרגלים עד גיל 5 חודשים בערך (יש אימהות שיגידו יותר), אז אל תתביישי להחזיק / להרדים / לנשנש/ לגפף כמה שבא לך מתי שבא לך, מחקרית, אף אמר לי רופא, זה תורם להם בעתיד ושלמעשה אפילו אם נראה שהתינוק לא רוצה, כדאי להחזיק ולחבק כמה שיותר כדי שיגדל להיות אדם שמח ופתוח ובטוח בעצמו. אז אל תקשיבי לכל מי שאומר לך שאת מפנקת מדי ושהוא יתרגל.

 

21. אחרי הלידה הגוף יראה כמו אחרי תאונת רכבת. זה יעבור. אל תתבאסי.

 

22. אם האף שלו סתום, אפשר להשפריץ עם מזרק קטן חלב אם, זה פותח. אם את לא מניקה אז מי מלח (שאת יכולה לקנות מבעוד מועד בבית מרקחת).

 

 

23. לחיתולי האגיס – יש כיס סודי שצריך לפתוח ותופס קקי גב!!!!!! הוא נמצא בצד של החיתול שצמוד לגב (זה עם המדבקות). צריך 'לקרוע' אותו.

 

24. אם את נותנת פורמולה, אז לנוטרילון יש כפית מדידה מעולה בתוך הקופסה. למטרנה גם יש אבל של 60 מ"ל ולא של 30 מ"ל והמדידות נעשות לפי 30 מ"ל. ניתן להזמין ממטרנה כפית של 30 מ״ל, אז כדאי להזמין אחת מבעוד מועד אם ספציפית בנית על מטרנה.

 

25. תינוקות סובלים מגזים – הרבה בנות נותנות סימיקול לגזים. אני נתתי פרוביוטיקה BIOCARE שנקראת B1אינט. עולה 350 שח והיתה שווה לי כל שקל, התינוקת שלי לא סבלה בכלל. אפשר לרכוש במרכז שורשים ברחוב בן יהודה בתל אביב . ניתן להזמין גם אונליין והם עושים משלוחים.


26. רצפת אגן – אם את חושבת שתצטרכי, קבעי תור כמה שיותר מוקדם לפיזיוטרפיסטית לשיקום רצפת האגן, לוקח מלא זמן עד שנותנים תורים דרך קופות החולים.

 

27. אחרי הלידה מלא אנשים ירצו לשעוט עליך ולהגיע לבית חולים או למלונית. אם זה בא לך בטוב אז בכיף. אבל אם לא מתאים לך, אז אל תתביישי לעשות מה שטוב לך. אותי באופן אישי זה התיש.

 

28. משהו כמו שבוע אחרי הלידה סבלתי ממש מבייבי בלוז והתחלתי לבכות בכל מני מקומות ללא סיבה ממשית. זה בא והלך ככה לסירוגין, במשך מספר חודשים עד שנעלם לגמרי, לא סגורה מתי.

 

 

29. ביקשו ממני לומר שלא תמיד מתאהבים בילד מיד, זה יכול לקחת זמן (תכלס נכון, היא הייתה חמודה והכל אבל נראה לי שלקח לי איזה שבועיים שלושה).

 

30. ואם את יכולה לבקש שיביאו לך אוכל בשבועות הראשונים וימלאו לך את המקרר והמקפיא – הרי זה מבורך. אין זמן לבשל.

 

31. תינוקות יכולים לצאת ממש מכוערים, ברמה של הלם 'אני לא מאמינה שיצא לי כזה תינוק מכוער'.


הם משתנים ממש, כבר ב 24 שעות הראשונות ובימים שאחר כך – שמים וארץ. לא להיבהל.

 

32. זה לינק לסרטון על שפת התינוקות של דאנסטן, עשוי להיות ממש שימושי:

 



33. משהו אחרון ממני – צלמי הרבה, בעיקר הזמן הזה בבית חולים, משם יש לי הכי פחות תמונות ודווקא משם הזיכרון הכי מעורפל.

 

+++

 

עדי כספי היא נטורופתית המטפלת בתזונה טבעית, צמחי מרפא ורפלקסולוגיה בנשים טרום ולאחר הריון וכן בתחלואות סטרס וחרדה. אמא לשי, בת 11 חודשים

Save

Save

Save

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין