10 טיפים שיסייעו לך להימנע מחתכים וקרעים בלידה

21.05.18 יום ב'
מאת:

אם אתן לקראת לידה, סביר שעברה בראשכן השאלה: "איך בדיוק יצא משם תינוק?"


החשש מחתך חיץ – אפיזיוטומיה או מקרעים באיזור הפרינאום מלווה את כולנו לקראת הלידה, אך במיוחד כיום חשוב להבין שקרעים וחתך אינם גזירת גורל ובהחלט ניתן להימנע מהם.


כיצד?


1. עיסוי פרינאום
החל משבוע 36 להריון ניתן להתחיל להגמיש את איזור הפרינאום על ידי עיסוי בשמן שקדים או שמן שקדים המועשר בשמנים ארומתיים.

 

10 טיפים שיסייעו לך להימנע מחתכים וקרעים בלידה

 

הפרינאום הוא האיזור שבין הנרתיק לפי הטבעת, ועיסוי שלו יאפשר ריכוך והגשמת הרקמות כך שבעת הלידה יקטן הסיכוי לקרעים או לצורך בחתך. ההמלצה היא לעסות את הפרינאום למספר דקות בכל יום. ניתן לעסות לבד, או להיעזר בבן הזוג. איך עושים זאת? תוכלו לקרוא עוד כאן >

 

2. בלון אימון
למי שמתקשה עם העיסוי הידני, ניתן להשתמש בבלון אימון המוכנס לנרתיק, המנופח עד כדי מתיחה לזמן מה ומשוחרר. הרעיון הוא זהה – הגמשת הרקמות והשרירים. השימוש בבלון מומלץ גם הוא משבוע 36 אחת ליום.

 

3. מריחת קרם ארומתי עשיר להכנת הפרינאום
אם תחושת המתיחה והאימון אינה נעימה עבורכן, או מכל סיבה אחרת, ניתן לרכוש קרם המיועד למריחה על איזור הפרינאום, ולמרוח בעדינות על איזור הפרינאום מספר פעמים ביום כבר משבוע 34 לערך. השמנים הארומתיים אמורים להיספג ברקמות ולהגמיש אותן לקראת הלידה ללא מאמץ נוסף מצדכן.

 

4. אידוי רוזמרין במים חמים לאיזור הפרינאום
חלופה אחרת להכנת איזור הפרינאום היא אידוי של כמה גבעולי רוזמרין במים במעין אמבט לפרינאום. כדי לבצע זאת יש להרתיח את הרוזמרין והמים, להמתין לירידה ברמת החום, להניח סיר או כלי אחר בתוך אסלת השירותים ולשבת מעליה מספר דקות כך שהאדים יגיעו לאיזור הפרינאום. ניתן לבצע זאת החל משבוע 36.

 

 

5. בניית תכנית לידה
כדאי להכיר את מגוון האפשרויות העומדות לפניכן במהלך הלידה, במובנים של תקשורת עם הצוות, תנוחות לידה אפשריות ועוד ובחרו באפשרויות המועדפות מבחינתכן שיסייעו להקטנת הסיכוי לחתך או קרעים.
מומלץ לבנות יחד עם השותף ללידה והדולה (במידה והחלטתן להיעזר בה) את תכנית הלידה הפרטנית שלכן כך שידעו מראש מה רצונותייך וכיצד הם יכולים לסייע.

 

6. תקשורת עם המיילדת והצוות המטפל
כל מיילדת מאוד תשמח אם תלדו ללא קרעים וחתכים. ספרו להן בתחילת תהליך הלידה כיצד הכנתן את איזור הפרינאום ללידה ובקשו את שיתוף הפעולה עם תכנית הלידה שלך במידת האפשר.
בקשו מהמיילדות להדריך אתכן כיצד בעיניהן יקטן הסיכוי לקרעים כפי שהן רואות את התפתחות הלידה.

 


7. תנוחת לידה
לתנוחת הלידה עשויה להיות השפעה משמעותית על היווצרות קרעים והצורך בביצוע חתך יזום. ככלל, בתנוחות הנעזרות בכוח הכבידה קטן הסיכוי לקרעים בשל לחץ אחיד של ראש העובר על הפרינאום. מצד שני, ובמיוחד בלידות המתקדמות במהירות, תנוחות אנכיות יקשו לרוב על המיילדת לעקוב אחרי קצב ירידת העובר תעלת הלידה ולכוון אתכן.

 

8. שמן שקדים 
כמעט בכל רשימת ציוד לחדר לידה תוכלו למצוא שמן שקדים. הוא נועד לכך שבתהליך הלידה המיילדת תשפוך את השמן לפרינאום על מנת להוסיף לנוזלי הסיכה הטבעיים הקיימים בלידה וכך לסכך את דרכו של התינוק החוצה – עם מינימום קרעים.

 

9. קומפרסים חמים
שימוש בפדים ספוגים במים חמים והנחתם על הפרינאום לאורך תהליך הלידה ובמיוחד לקראת סופו, מאפשר מנוחה וריכוך לרקמות ומקל את תחושת הצריבה המלווה את יציאת ראש העובר. תוכלו לבקש מהמיילדת להשתמש באפשרות זו או מהשותף ללידה ו/או הדולה.

 

 

10. עיסוי הפרינאום בעת יציאת ראש העובר על ידי המיילדת
בנושא זה קיימות גישות שונות. יש הגורסות שעיסוי בשלב יציאת ראש העובר מכוון את העובר ומגמיש את הרקמות, כשמנגד יש הטוענות כי העיסוי בעצמו בשלב זה עלול לגרום לקרעים ומיותר וכי עדיף לאפשר לראש העובר להגיח בקצב שלו ללא הפרעה.


בהצלחה!

 

 רוית שטרן גינת דולה 10 טיפים שיסייעו לך להימנע מחתכים וקרעים בלידה


דולה, מדריכת הכנה ללידה ומכשירת דולה. מייסדת ומנכ"לית "גְּדוּלָּה - מרחב להתפתחות ועוצמה נשית״
לאתר גְּדוּלָּה >   לעמוד הפייסבוק >
 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין