דברים שלא ידענו על הימים הראשונים עם התינוק בבית

21.05.17 יום א'
מאת:

אי שם לקראת סוף ההיריון את כבר מרגישה שזהו, די, את כבר לא יכולה יותר. הגוף כואב, קשה לנשום, קשה לישון והעומס הרגשי מרוב ציפייה ומחשבות על מה יקרה ואיך יקרה מכביד עוד יותר. בנקודת זמן זו, רגעים ספורים לפני הלידה, קשה להאמין שכל המסע הארוך של ההריון הוא רק עוד פסיק קטן בדרך שרק מתחילה.

 

הלידה והימים הראשונים שלאחריה כל כך מטלטלים אותנו רגשית שנדמה שחלקים מאיתנו נשארים מאחור וחלקים חדשים שלו, אחרים, נבראים מחדש, יחד עם התינוק או התינוקת החדשים שזה עתה יצאו לאוויר העולם.

 

 

כדי שתהיי מוכנה, הנה כמה דברים שלא ידענו על הימים הראשונים בבית עם התינוק לאחר הלידה. אנחנו מספרות אותם לכן, כי לנו אף אחד לא סיפר את הדברים האלה:

 

1. פעם היה לך זמן לעצמך
אינטנסיביות של חיים של תינוק קטנטן שזה עתה נולד ותלוי כל כולו בכם היא מעל ומעבר לכל מה שאפשר לצפות לו. מהצד נראה שכל מה שעושה תינוק בן יומו זה לישון, פיפי וקקי אבל בפועל תינוקות צורכים מאיתנו כמויות של זמן ואנרגיה ללא הפסקה. כדי לאגור כוחות פיזיים ונפשיים אנחנו מציעות לאפשר לעצמך לקבל כמה שיותר עזרה, גם אם מדובר רק בכמה דקות בהן תוכלי להתקלח לבד, זה עושה את כל ההבדל.

 

2. את האמא
מי? כן, כן, את! אמא! את האמא ב'ה' הידיעה. את האמא של התינוק ולא אף אחד אחר. בוודאי שמעת עוד לפני הלידה הערות שונות ומשונות ושלל טיפים, חלקם רלוונטיים יותר וחלקם פחות. אחרי הלידה ההערות וה'עצות' שתקבלי הן רבות ותגלי שלכל אחד ואחת יש משהו להגיד. התפקיד שלך הוא לסנן, להקשיב ולעשות רק את מה שאת מרגישה שנכון ומתאים לך ולתינוק שלך. והוא? הוא האבא. ככל שתשלבו ידיים ותעשו ככל שביכולתכם לעבור את התקופה הזו ביחד, כך יהיה לשניכם יותר טוב.

 

3. אהבה ממבט ראשון. או שלא.
לרוב המשפט הזה מאוד מנותק מהמציאות, אנחנו חוזרות הביתה עם יצור קטנטן, כאובות, מבולבלות, מטושטשות מכאבים ומעוצמת הרגשות ולא תמיד לאהבה יש מקום בתחילת הקשר שלנו עם התינוק. התינוק הזה שרוב הזמן ישן עליך או לידך עדיין זר לך, אתם צריכים להתרגל אחד לשני, ללמוד וללמד אחד את השני לפני שהאהבה הזו שכולם מדברים עליה כל הזמן תתפוס את מקומה בנחת.

 

דברים שלא ידענו על הימים הראשונים עם התינוק בבית

 

 

4. אמבטיה
אמבטיה לתינוק בימים הראשונים היא לא משימה פשוטה כמו שזה נדמה. גם אחרי שבדקתן שהמים לא קרים מידי או חמים מידי או שוב קרים מידי, גם אחרי שקניתן את הסבון המיוחד, גם אחרי שהמגבת החדשה מונחת בצד והחדר כולו מחומם, גם אז, כדי לקלח את התינוק אתן צריכות לעמוד. לעמוד, להחזיק ו'לבלות' זמן איכות עם התינוק.

 

לא כל אשה אחרי לידה יכולה לעמוד על הרגליים יותר מדקות ספורות, בטח לא כשהיא מחזיקה בן אנוש קטנטן וחסר ישע נוסף על הידיים. אם אתן חלשות מידי או לא בטוחות מה לעשות, בקשו עזרה, וודאו שיש איתכן מישהו נוסף שיעזור ויתמוך. כך או כך, אל תתפלאו אם רגע אחרי האמבטיה הראשונה המגבת תתמלא בקקי צהבהב ונוזלי, זה קורה לטובות ביותר.

 

5. ברוך הבא "בוטן"
בחרתם שם לתינוק? פעמים רבות, גם אחרי שכבר הצלחתם לבחור שם לתינוק החדש, תתקשו לקרוא לו בשמו, הרי מדובר באדם חדש שנברא והגיע לעולם וייקח לכן קצת זמן להתרגל. אל תתפלאו אם גם בגיל שבועיים תמשיכו לקרוא לו 'התינוק' או בכל כינוי אחר בו השתמשתם בתקופת ההיריון. זה בסדר, קחו את הזמן להתרגל.

 

6. אוכל (או במילים אחרות - לא באים ליולדת בידיים ריקות)
את חייבת לאכול. אוכל הוא האנרגיה של הגוף שלנו. נשמע טרוויאלי אבל כשחוזרים הביתה לא תמיד זוכרים לאכול, וגם כשאת כבר נזכרת שאת רעבה, ממש אבל ממש אין כח להכין משהו, לפעמים אפילו הכנה של כריך פשוט היא משימה בלתי אפשרית. משפחה או חברים באים לבקר? נהדר, תגידי להם להביא לך משהו לאכול, אם אפשר אז שיהיה בריא ומזין.

 

 

7. רכבת הרים רגשית
במהלך ההיריון אנחנו מצפות לתינוק החדש. מחכות לו, חולמות עליו ומתרגשות לקראתו. אנחנו מדמיינות את הפגישה עם התינוק כנקודת מפנה בחיינו, רגע של אושר שאין כמותו. בפועל, מחשבות לחוד ומציאות לחוד. ההתרגשות הרבה אמנם תהיה שם אבל סערת הרגשות בה נתונה אישה אחרי לידה היא אין סופית ומטלטלת מאוד. את יכולה לצחוק, לבכות, לשמוח, לאהוב ולמרר בבכי וכל זה במהלכו של יום בודד אחד מבלי להבין למה. מדובר בתחושות נורמליות ולגיטימיות וחשוב לשים לב אליהן ולוודא שיש מי שיהיה שם בשבילך כדי לתמוך ולעזור.

 

8. זה זמני
הטירוף הזה שאת נמצאת בו? זה יקום מקביל, אלו לא החיים האמיתיים. נכון שכל החיים שלך עכשיו התהפכו אבל הימים הראשונים האלה בבית עם תינוק קטנטן הם קשים מאוד, אינטנסיביים כל כך, אבל זו תקופה זמנית והיא תחלוף, מהר ממה שחשבת. תחזיקי מעמד. את נהדרת!

 

 

Save

Save

Save

Save

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין