5 דרכים להתמודד עם בדיקת הריון שלילית

21.11.17 יום ג'
מאת:

אין ספק שהתקופה בה אנחנו מייחלות להיכנס להריון ולא ממש מצליחות היא אחת התקופות המורכבות שיכולים החיים האלה לזמן, בטח ובטח אם אנחנו נמצאות בעיצומם של טיפולי פוריות וחוסר וודאות שרק מעצימים את על העסק.

 

אבל המצב כרגע הוא כזה, שאת לא. לפחות עכשיו, לפחות החודש. עדיין. ועד שתוכלי לנסות להיכנס שוב להריון יעבור לו עוד חודש אחד שאיתו תצטרכי להתמודד.

 

איך עושים זאת? 5 דרכים להתמודדות וחיבוק אחד גדול:

 

1. תתעצבני; תכעסי, תאשימי, תבכי, תתאבלי, תרצי להרוג, תמרדי - הכל לגיטימי. אז יגידו לך שזה לא יקדם אותך אבל אלוהים כמה שזה משחרר. לא מעט נשים שעוברות את ההמתנה הארוכה הזאת מספרות על החשיבות להכיר בכל הרגשות האלה שעולים בעקבות הניסיון שלא צלח הפעם. הם חלק מהתהליך ובהחלט יש להם מקום.

 

 

2. הכירי בקשיים שלך; ויחד עם זאת, הקשיים שלך והרגשות השליליים שעולים בך לאור המצב המאתגר בו את נמצאת הם לא את, למרות שלפעמים את את מרגישה שהם משתלטים עלייך ולא נותנים לשום רגש אחר להתקיים.
במסע לעבר האמהות צריך לעבור תרגיל בהתנגדות - התנגדות לקושי שעולה. דרך טובה להתמודד עם הקושי הזה הוא לזהות אותו בגוף, מתי הוא מופיע ואיך הוא נראה. אמהות שחוו טיפולי פוריות משתפות שכשהן למדו להכיר את הקושי הזה בתוכן ולתת לו שם - כגון מרירות, כאב, דיכאון, קנאה - הן הצליחו לעבוד איתו, להבין שהוא רגש אחד ממה שהן חוות וזה לא באמת הן; כך הן הצליחו לא לתת לו להשתלט עליהן והצליחו להפריד בינו ובינן. ההפרדה הזאת מייצרת מקום ואת המקום הזה שנוצר חשוב למלא בהיזכרות באינסטינקט החזק וברצון להיות אמא, שדבר לא יצליח לעמוד בפניו, גם לא הרגשות האלה.

 

3. תירגעי; ורגע לפני שאת מתעצבנת רק מהמילה הזו, תנסי לחשוב מה עושה לך טוב ועוזר לך להירגע. אולי טיפול רפלקסולוגיה, אולי לנקות את הבית עם מוזיקה בפול ווליום (רק אצלנו?), לצאת לרוץ, לילה בצימר, לרדת על גונדולת סושי ענקית, אולי לצאת עם חברות. לעשות משהו אחד שעושה לך ממש טוב, שירגיע את המערכת, יעשה לך נעים מבפנים וימלא אותך בגוד וויבס, כי זה בדיוק מה שאת צריכה.

 

 

4. תארגני מחדש את המחשבות שלך; זו הזדמנות מצוינת לעשות את זה. המצב הוא כזה שהחודש את לא בהריון. בזה אין לך הרבה שליטה כרגע, אבל את כן יכולה לשלוט בגישה שלך למצב ובאיך שאת חושבת או מרגישה כלפיו. תנסי להחליף את המחשבות במחשבות חיוביות יותר, כגון אני עדיין יכולה לאכול סושי ומלא דברים טעימים, אין לי בחילות בוקר, אני ישנה בלילות ויש עוד חודש שבו אני יכולה להשקיע באימונים מטורפים בחדר כושר או להתמסר לפרויקט מרתק בעבודה; ממש לאמן את המחשבה שלך. המטרה היא לחשוב כמה שפחות על חוסר ההצלחה החודשי ויותר על כל הדברים הטובים שיש שיש כרגע.

 

5. תעזרי למישהי אחרת; את מתמודדת עם התמודדות לא פשוטה - וזה בדיוק הזמן לעזור לנשים שנמצאות באותה התמודדות כמו שלך. האפקט הטיפולי שיש בעזרה לאחרות הוא אדיר. התובנה שאת הבנת אתמול היא קרש הצלה עבור אישה אחרת והשיחות האלה יכולות לשנות לה את דרך ההתבוננות מקצה לקצה. התמיכה שנשים שחוות את אותה הדרך מקבלות זו מזו לא תסולא בפז ויכולה להוות מפלט ומקפצה בו זמנית. תנסי את זה, מה יש לך להפסיד.

 

+++

 

עוד באותו נושא:

ivf cover7 סיבות מעולות לטפל בחרדה ובלחץ במהלך טיפולי פוריות >

 

 

ovulation coverמחשבון ביוץ: איך יודעים מתי מגיע יום הביוץ >

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין