מה לקחת: תיק לחדר הלידה

29.12.15 יום ג'
מאת:

יש הרבה רשימות, המון עצות, טריליון טיפים ושבעים מוצרים ״שאת פשוט חייבת״ איתך בחדר הלידה. אז כדי לעשות סדר בבלגן בדקנו, שאלנו, חקרנו והגענו למסקנה מגובה בניסיוננו, שהכי כדאי לך להצטייד מראש בתיק זמין, נגיש (וכמובן מהמם) אשר יכיל את הפריטים הבאים:

 

תיק לחדר לידה

 

מצלמה
לא, הסמארטפון לא נחשב מצלמה מספקת לאירוע המכונן. מצלמה עם סוללות מלאות לתיעוד הרגע המאושר, רגע לפני ורגע אחרי, ההנקה הראשונה, החיבוק הראשון עם אמא, החיבוק הראשון עם אבא. מזכרת שהיא פרייסלס.

 

סוכריות

לעיתים לקראת הלידה חוזרות הבחילות שהופיעו אי שם בשבועות הראשונים להריון. סוכריות חמוצות סוגרות את הפינה ומעבירות את הטעם הלא נעים.

 

פירות יבשים ונשנושים

אנרגיה זמינה בביס וחצי. תמר עם אגוז, צימוקים ושקדים, חטיף גרנולה. לפעמים כל מה שצריך כדי לקדם את הלידה זה בוסט של אנרגיה. בחרו לפי טעמכן וארזו מראש בקופסא אטומה לשעת הצורך.

 

כפכפים

יש לך בצקת? כפכפים. חם לך? כפכפים. רק מים חמים במקלחת מקלים על הצירים? כפכפים. להעביר ת׳זמן עד לפתיחה בטיולים הלוך חזור במחלקה? כפכפים. כמובן שכדאי זוג כפכפים שיקיים, שיתנו לך הרגשה קצת יותר טובה עם חלוק בית החולים הקסום.

 

כסף קטן למכונה

מעכשיו את כל העודף במטבעות קטנים אוספים לארנק ייעודי לחדר הלידה. למה? כי יגיע הרגע הזה שאת פשוט זקוקה למיץ מתוק ומרענן והוא, הוא חייב עכשיו במבה ויש לכם רק שטרות, השעה מאוחרת ורק המכונות האוטומטיות עומדות לרשותכם. (וזו שמקבלת כרטיסי אשראי בדיוק החליטה לשבות. בקיצור, אתן תודו לנו).

 

קשית

הפחיות מהמכונה שלעיל? יהיה לך הרבה, אבל הרבה יותר נוח לשתות אותה עם קשית שתביאי איתך מראש מהבית.

 

תעודות זהות של שניכם

כדי לרשום את הבייבי במשרד הפנים כבר בבית החולים על שניכם להציג תעודות זהות. חבל להיגרר אח״כ למשרד הפנים העירוני בתורים אינסופיים... (זה שווה את זה רק בשביל הנפקת דרכון לנסיעה מפנקת).

 

מטענים לשניכם

פתחתם קבוצת וואטסאפ לכל המשפחה המורחבת + חברים מהמשרד (של שניכם, ברור) + החבר׳ה מהלימודים + סבתוש כדי לעדכן בלייב? זה אוכל את הסוללה. אל תגיעו ל1% בדיוק ברגעים הקריטיים, ארזו מטענים לשניכם.

 

שמן שקדים סגור

אין דרך לייפות את זה, השמן יסייע למיילדת להגמיש אותך כדי להימנע מקרעים ותפרים. חשוב להצטייד בשמן שקדים איכותי בכבישה קרה, באריזה סגורה בלבד. מומלץ להצטייד בשני בקבוקים. אל חשש, במידה וישאר שמן הוא ישמש אותך היטב בעיסויי הבייבי לאחר האמבטיה שלו ואפילו את תוכלי להתפנק איתו ולבקש מהאב הטרי לעסות את הגב וכפות הרגליים שלך אחרי המאמץ הפיזי של הלידה.

 

תכנית לידה

מעוניינת באפס הפרדה וביות מלא? תרצי אפידורל? חשוב לך שלא לחתוך את חבל הטבור מיד? כל מה שחשוב והכרחי, הדרך שבה היית רוצה שהלידה תתנהל. בזמן אמת, הסיכוי לזכור, לרצות וגם להסביר לצוות הוא לא גבוה, לכן חשוב להצטייד בתכנית לידה שאת ובן זוגך כתבתם. כדי למנוע אכזבות, נוסיף שכל תוכנית היא בסיס לשינוי, במיוחד בתהליך לא צפוי כמו לידה. אבל חשוב להכין אותה, בראש ובראשונה כדי לתאם ציפיות בינכם לגבי הדרך בה אתם בוחרים להתנהל, כהורים.

 

בקבוק מים עם פיית ספורט

שלוקים קצרים, מדודים ועדיף שיהיו קרים בזמן הצירים עוזרים להקל על הכאב ותכלס זה הכי נוח, בלי לחפש את הפקק שנפל אי שם בפינה שמתחת למיטה.

 

שמן הדרים מרגיע ומקדם לידה

בקבוקון עם תמצית שמן תפוז מתוק ארומטי יכול לסייע לך בחדר הלידה בהרבה אופנים. בניגוד לניחוחות אחרים, ריח התפוז אהוב כמעט על כולם ולכן הבערה שלו במבער שמנים או פיזורו על דש הבגד, או הסדין במיטה מכניס לחדר הלידה משב אנרגיה נעימה המשרה אווירה מעוררת לך, למלווים העייפים ולצוות בית החולים. בנוסף, הוא ידוע כמעודד פתיחה ומקדם לידה. החל מפתיחה 5 ניתן להשתמש בו באמצעות מהילה של עשר טיפות בכוס מים ומריחת התערובת על השפתיים או בהרחה.

 

עוד דברים שכדאי להצטייד בהם:

גומיות לשיער, גרביים חמות במידה ויהיה לך קר בחדר הלידה (כן, גם בקיץ! המזגנים בחדרי הלידה עלולים להיות אכזריים), משקפי ראייה במידה ואת נוהגת להרכיב עדשות, ותרופות קבועות במידת הצורך, כמו משאף לאסטמה.

 

תיק לחדר לידה

 

 

 

ממש כמו בבושקה, בתוך התיק יש תת-תיק עם כל הדברים שצריך רגע אחרי, כשאת במחלקה או במלונית:

 

תרסיס לאיחוי תפרים

נתחיל עם החלק הכואב ונעבור לפינוקים, תפרים. בלידה וגינלית או ניתוח קיסרי. זה כואב, זה מציק וכל מה שבא לנו זה שייעלם כמה שיותר מהר. לכן כדאי להצטייד בתרסיס השמנים הזה שמסייע לחיטוי, איחוי והקלה על הכאבים בשפריץ אחד. הבונוס, הוא טוב אח״כ לשימוש בבית לחתכים ופציעות קטנות ומציקות.

 

מברשת ומשחת שיניים

מצד אחד זה הכי ברור, מצד שני יש נטייה לארוז את זה ברגע האחרון כי עד לרגע האמת זה בשימוש. תרשו לעצמכן לקנות משחה בגודל מיני ומברשת שיניים חדשה לשהייה בבית החולים. באמת שאין לאף אחד כח להיסחב לאחד הפארמים לקניות בעיתוי שכזה.

 

לנולין

בימים הראשונים לחיי התינוק כל מה שנדרש לו מבחינה תזונתית זה הקולסטרום, אותו נוזל מוזהב שבהמשך יהפוך לחלב אם. חיבור נכון של התינוק (פה פתוח לרווחה) לשד (כולל העטרה) לרוב ימנע כאב או פציעה, במידה ובכל זאת כואב לך כעזרה ראשונה אפשר למרוח משחת לנולין (שימי לב שאת קונה משחה שמותר להניק לאחריה ללא שטיפה) שמסייעת לאיחוי הפצעים. אבל יותר טוב מזה, הצטיידי מראש בטלפונים של שתי יועצות הנקה מומלצות והפגשי איתן כמה שיותר סמוך למועד הלידה. הנקה לא חייבת להיות כואבת!

 

דיאודורנט

קיץ/חורף/סתיו/אביב זה בכלל לא משנה. ההורמונים, התהליך שגופנו חווה, ההנקה, האדרנלין והעייפות, כולם משפיעים על טמפרטורת הגוף ומעודדים הזעה. כדי שיהיה לנו נעים כדאי לארוז דאודורנט בתיק, עדיף אותו אחד שאת משתמשת בו תמיד כדי להמנע מהופעת אלרגיה ותופעות לוואי.

 

מברשת שיער

המקלחת הראשונה שאחרי הלידה זה אחד הדברים הטובים. הקשרים בשיער אם לא נבריש אותו - פחות. ולמברשת שיער יש נטייה מעצבנת להישכח תמיד בבית, בשביל זה אנחנו פה, להזכיר לך להצטייד באחת נוספת שתאופסן בתיק. מומלץ כמובן לדאוג לתיק כלי רחצה מפנק הכולל בתוכו את כל המוצרים הנעימים והריחניים שאת אוהבת להתקלח איתם בבית.

 

בגדים רחבים ונוחים עם כפתורים שיהיה נוח להניק

את הכי יפה שנוח לך. הכי קלישאה אבל לא נעים לומר, סו טרו... טייץ וטוניקה, מכנסי הרמון, טוניקה או שמלה נינוחה עם כפתורים כדי שלא נצטרך להתפשט בכל הנקה. שווה להצטייד במלתחת קז׳ואל מפנקת מבדים נעימים וגזרות רפויות. לבישת כותונת בית חולים תורמת למצב רוח שלילי ומעכבת את ההחלמה מהלידה. את לא חולה, את יולדת, לביאה!

ואל תתרגשי מהבטן, זה טבעי לחלוטין! מכנסי ההריון ימשיכו ללוות אותך בשבועות הבאים, תהיי רכה עם עצמך, זה ממש לא הזמן לנסות להידחס לסקיני מלפני ההריון.

 

נעלי בית נעימות

עוד קצת ומגיעים הביתה, עד אז אפשר להרגיש קצת בית עם נעלי הבית המוכרות והאהובות.

 

 

 

תיק לתינוק ליציאה מבית החולים

הגענו לחלק הכיפי, הבבושקה הכי קטנה, התיק לחזרה הביתה, כל מה שצריך לאוצר שהצטרף למשפחה.


בשבועות הראשונים לחיים המערכת האחראית לויסות טמפרטורת הגוף ממשיכה להתפתח, עד אז עלינו לשמור על חום הגוף של התינוק, בייחוד ביציאה למקומות פתוחים.

טיפ שלנו: כדאי שכל הפריטים יהיו אחרי כביסה, אנחנו לא רוצות עין הרע אז ביקשנו מסבתא לכבס את תוכן התיק ולהביא איתה.

 

בגדים ליציאה מבית החולים

תחשבי השקה אבל נוח, מחמם אבל לא מוגזם, חגיגי אבל לא קייט מידלטון.

 

כובע

כדי לשמור על הראש ועל האזניים מחוממות, בסטייל כמובן .

 

גרביים

גם סבתא שלך אומרת תמיד, שאם כפות הרגליים חמות אז חם ונעים בכל הגוף? זה מוכח ולכן לא נוותר על גרביים, שתמיד צריך מהן הרבה כי אחת נפלה ונשארנו עם חצי זוג...

 

שמיכה מפנקת

שימושית לסלקל, לעגלה וגם לעריסה. עובי השמיכה תלוי בעונת השנה ואנחנו ממליצות בחום להצטייד ביותר מאחת.

 

מוצץ

יש המון סוגים, אי אפשר באמת לצפות איזה סוג הכי יתאים ואם בכלל התינוק שלך יסכים לקחת מוצץ. שווה להצטייד בסוג אחד, להעביר אותו כבר סטריליזציה ולנסות. חשוב לדעת שלעיתים מוצץ יכול לפגוע בביסוס ההנקה ושווה להתייעץ עם יועצת ההנקה שלך.

 

טטרה

פיסת בד עם אינסוף שימושים, לפליטות, להצללה מהשמש, כסינר הנקה מאולתר, לעיטוף... אינסוף שימושים כבר אמרנו? פשוטות מרשתות הפארם בגודל סטנדרטי, או גדולות ומעוצבות - כמה שיותר, יותר טוב. הן הולכות ללוות אותך בחודשים הקרובים.

 

חיתולים חד פעמיים או חיתולי בד

בגזרת החיתולים החד פעמיים חשוב לבחור את המידה לפי הערכת משקל עדכנית.
בחיתולי בד זה כבר יותר פשוט, ואת כל התשובות תוכלו למצוא כאן

צעצוע או בובה לתמונות הראשונות

הבובה הראשונה שתופיע בתמונות מיום הלידה, רכה ומלטפת, נעימה ופרקטית לניקוי כזו שיכולה להוות אינדיקציה ממש מגניבה בצילומי חודשולדת להתפתחות ולגדילת התינוק.


טיפ קטן מאיתנו: ברגע שהבנתן שהבובה הופכת להיות חלק בלתי נפרד מחייכם ומתחילה לשמש כחפץ מעבר עבור הבייבי, דאגו שיהיה לכן בארון עוד אחת או שתיים למקרה של תאונה מצערת במכונת הכביסה או חלילה היעלמות מסתורית.

 

הכנו עבורכן גרסה להדפסה של הרשימה שלנו עם צ׳ק בוקס לסימון ואפשרות להוסיף עוד פריטים שתצטרכו שילוו אתכן בחדר הלידה ובבית החולים:

 

הקליקו כאן להורדת הקובץ >>

 

אתן עוד פה? גשו לארוז.


יש לכן מוצר שעוד אף אחת לא שמעה עליו? טיפ שווה זהב לאריזה נכונה? שתפו אותנו בתגובות!

 

Save

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין