לא טוב היות האמא לבדה: איך להפיג את הבדידות בחופשת לידה

26.11.17 יום א'
מאת:

חופשת לידה היא בדיוק כמו קופסת שוקולד: את לעולם לא יודעת מה את הולכת לקבל. ממש כמו אמא של פורסט גאמפ שהבינה דבר או שניים על החיים, כך גם אנחנו מגלות שחופשת הלידה שלנו טומנת בחובה לא מעט הפתעות.

 

הפער נובע לא פעם מהתמונה שציירנו לעצמנו ודמיינו איך תיראה חופשת הלידה שלנו לבין מה שקורה בפועל - שיכול להיות מאד שונה. לא פעם, אנחנו מוצאות את עצמנו לבד עם התינוק הקטן לא מעט זמן, מתמודדות עם סיטואציות שאי אפשר בכלל להתחיל להסביר במילים ולעיתים עולה בנו גם תחושת בדידות קשה.

 

אז קודם כל תדעי שאת לא לבד. וגם, כמה רעיונות שיעזרו לך להפיג את הבדידות:

1. פליי דייט: עבורך, כמובן. כל מה שאמא בחופשת לידה צריכה זה עוד אמא בחופשת לידה (וכרטיס אשראי, אבל זה כבר נושא לכתבה אחרת). מספיק שתמצאי לך עוד חולד"ת נחמדת נוספת שכיף לכן לדבר והנה הימים שלך ישתנו לגמרי. ואיפה מכירים? עד שייפתחו אתרי היכרויות ייעודיים, את יכולה לפגוש אותה בטיפת חלב, בשיטוטים עם העגלה וגם כמובן להעלות פוסט בקבוצה הסודית שלנו בפייסבוק שאת מחפשת את האחת - צפי להצפה.

 

לא טוב היות האמא לבדה: איך לא להיות בודדה בחופשת לידה

 

 

2. חוגי התפתחות, ג׳ימבורי, סדנאות ופעילויות משותפות לאמהות ולתינוקות; אין כמו חוגי התפתחות מלהעביר זמן איכות עם התינוק. מה שטוב בחוגים הללו שהם בדרך כלל קבועים - כך שתוכלי לעגן אותם בלו"ז ואין דבר יותר נעים וכיף לאמא בחופשת לידה שיש לה עוגנים בלו"ז, שמחזירים תחושת שליטה ומירכוז. עיריות וקופות החולים מפעילות לא מעט חוגים כאלה במחירים מסובסדים ובכל קניון תמיד יהיו תכניות הכוללות פעילויות לאמהות בחופשת לידה, בדרך כלל בחינם, כי אנחנו אהובות עליהם במיוחד.

 

כאן תוכלי למצוא רשימה של כל הפעילויות המסובסדות במחיר של עד 40 ש״ח לאימהות בחופשת לידה בכל רחבי הארץ.

 

3. ספורט; אם עברו 6 שבועות של משכב הלידה (שאנחנו מאד מקוות שהקפדת עליהם!) תוכלי לחזור לעשות ספורט ולהזרים קצת אנדורפינים משמחים לגוף. אפשר לצאת להליכה נמרצת עם העגלה או להצטרף לשלל החוגים המתאימים לנשים אחרי לידה (יוגה נשית, פילאטיס, התעמלות נשית ועוד) שבהרבה מקומות יציעו גם שירותי שמרטפות.

 

לא טוב היות האמא לבדה: איך לא להיות בודדה בחופשת לידה

 

 

4. ארגונים קהילתיים שמחכים רק לך; אם רק תחפשי חיפוש זריז וקל לבטח תמצאי לא מעט התארגנויות שכל מטרתן היא לדאוג לך, לסייע לך אחרי הלידה ולהקל עלייך בכל דרך. תכנית "אם לאם", דוגמה אחת לכך, מציעה מפגשים עם אמהות מתנדבות שעברו הכשרה שמגיעות לביקור שבועי ומסייעות לאמהות טריות להתמודד עם האתגרים של תחילת תהליך ההורות, ובכלל זה גם שיחה טובה על כוס קפה. ישנם ארגונים המסייעים בהכנת אוכל למשפחת היולדת כמו ׳סירי לידה׳ ועוד הרבה דברים טובים ויפים שיכולים מאד להקל על ההתחלה העמוסה גם ככה ולתת לך להבין שאת ממש, אבל ממש לא לבד.

 

 

5. הרצאות ביוטיוב; או פודקאסטים, או כל דבר אחר שיש לך רצון או עניין לשמוע. יש ברשת קורסים שלמים במגוון תחומים -מאקדמיים ועד נושאים חופשיים- שפתוחים בחינם ונגישים לכל. זה הזמן להקשיב להרצאות שתמיד חלמת להקשיב להן ואף לא לא היה לך זמן. לצד זה שהן יכולות להעביר יופי את הזמן, את זוכה ללמידה מרתקת וממלאת ואין יותר כיף מזה.

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין