היי צ׳רלי בננה, נעים להכיר!

16.12.15 יום ד'
מאת:

כאימהות צעירות, אנחנו מגבשות לעצמנו כל מיני תפיסות ומוסכמות מראש עוד לפני שניצבנו מעשית בשטח. לאט לאט תוך כדי רכישת הפז״ם האימהי, אנו משילות את אותן תפיסות מוקדמות ומתאימות את ההורות שלנו לאורח החיים, לילדים, לבן הזוג ובעיקר - לעצמנו.

 

כאשר שמענו לראשונה על קיומם של החיתולים הרב פעמיים, קצת נגעלנו. אוקיי, עם יד על הלב, נגעלנו מאוד ולא האמנו שאי פעם נתעניין בנושא או נשקול להשתמש בחיתולים הללו. היתרונות שבדבר היו ברורים לנו, הרי הם מאוד הגיוניים ובהירים, אבל לא בדיוק הבנו איך זה עובד ולא טרחנו להתעניין יותר מדי כי, ובכן, הרבה יותר נוח לאטום חיתול חד פעמי לכדור קטן, לעקם את האף ולזרוק אותו לפח.

 

חיתולים רב פעמיים

 

עד שהתמודדנו עם תהליך הגמילה מהחיתולים. ושם בתהליך המעט מורכב שעבר עלינו נאלצנו להתמודד פייס טו פייס עם תחתונים מלוכלכים ממש, אשר אותם באמת כאב לנו הלב לקפל לכדור קטן ולזרוק לפח. אז התמודדנו. וניקינו, וכיבסנו. ופתאום ראינו שזה לא כזה נורא.

 

ופתאום חילחלה בנו ההבנה שבעצם, אפשר לעשות את אותו הדבר, רק באופן הרבה יותר מסודר, נוח ושיטתי, גם עם חיתולים. וכמה כסף היה נחסך מחשבון הבנק שלנו וכמה כימיקלים היו נחסכים מהעור העדין של הבנות שלנו וכמה פסולת מזהמת הייתה נחסכת מהעולם וכמה ריצות בהולות לחנויות הפארם כי נגמרו החיתולים היו נחסכות מחיינו. וכמה שהם יפים ומעוצבים! באמת באמת! יפהפיים.

 

חיתולים רב פעמיים של צ׳רלי בננה

 

פתאום שחושבים על זה, חיתולי בד נראים כמו אופציה לא רעה בכלל. ולמי שצמד המילים ״החתלה בבד״ מעוררת קונוטציות של חזרה אחורה בזמן, לחיתולים של צ׳רלי בננה יש בשורה אמיתית בעניין: הם מותאמים לחיים המודרנים והעמוסים של כולנו, פשוטים לתפעול וממש יפים.

 

החיתול מורכב משלוש שכבות - הראשונה, הבד הנוגע בעור התינוק הוא מיקרופליז, בד עדין רך ונעים במגע עם העור, נוח ופשוט לניקוי לאחר השימוש, מעניק תחושת יובש על העור ומתייבש במהרה.

 

השכבה השנייה היא בעצם השכבה הסופגת - רפידת מיקרופייבר המונחת בתוך כיס החיתול בעלת יכולת ספיגה אדירה וגם היא מתייבשת די מהר. לבסוף הבד השומר את הנוזלים בחיתול הנקרא PUL - בד זה הוא עמיד בפני נוזלים אך מאפשר מעבר של אוויר פנימה והחוצה מהחיתול. הבד החיצוני מגיע בשלל דוגמאות וצבעים.

 

החתלה בבד של צ׳רלי בננה

 

חיתול הבד דומה בצורתו לחיתול החד פעמי ולא כמו שזוכרים הורינו והוריהם. החיתול של צ'רלי בננה הוא חיתול וואן סייז המתאים לתינוק מלידה ועד גמילה. את המידה ניתן לשנות על ידי גומי שנמצא בירכיים ותיקתקים על המותן המאפשרים משחק רב ומקום לילד לגדול.
בעזרת פונקציות אלו החיתול יושב בנוחות על התינוק לכל אורך התפתחותו. החיתול מותאם אנטומית לאגן התינוק ומאפשר מרחב תנועה וחופשיות מירבית בדומה לחיתולים החד פעמיים.

 

חיתולי צ׳רלי בננהמתוך חשבון האינסטגרם של blogsachi

 

ניתן להוסיף להחתלה גם דפי במבוק חד פעמיים ואקולוגים, אותם מניחים כשכבה החוצצת בין העור לחיתול ואותם אפשר לזרוק לאסלה לאחר כל החלפה. הם בעצם שומרים על הרפידות נקיות ומקלים על הניקיון השוטף של החיתולים.


לפני מספר שבועות אירחנו בקבוצת הפייסבוק הסודית שלנו, את סיוון ואחינעם מצ׳רלי בננה ישראל לסשן שאלות ותשובות. שם הן ענו בסבלנות מירבית ובפירוט על כל השאלות שהתעוררו בקבוצה. זה היה דיון מרתק, כנה ומעשיר. אנחנו למדנו בו המון דברים חדשים, בטוחות שגם אתן תיהנו ממנו: (כל התשובות נכתבו בקבוצה ע"י סיון ואחינעם). שנתחיל?

- יש לי פיצקית שנייה בבטן ואני שוקלת לחתל בבד. אין לי מושג מאיפה להתחיל והאם זה בכלל משתלם כלכלית רק לתינוקת אחת (אחריה סוגרים את הבסטה). טיפים למי שמתעניינת ולא בטוחה איך לגשת לנושא?
חיתולי בד משתלמים כלכלית אפילו אם רק לילדה אחת. העלות של חיתולים חד פעמיים מלידה עד גמילה (בגיל שנתיים) היא כ-6000 שקלים. העלות של חיתולי בד לעומת זאת (כולל כביסות וחומרי כביסה ) היא כ-3000 שקלים. חיסכון גדול ולא מבוטל.

 

- האם אפשר לשרוד בחורף בלי מייבש כביסה? בכמה חיתולים כדאי להצטייד (לניובורן) על מנת לא להשתעבד לכביסה?
ברור! מעולם לא היה לי מייבש! אנחנו ממליצות על משהו בין 18-24 חיתולים על מנת לעשות כביסה פעם בשלושה ימים. כמובן שכאשר מדובר בניו בורן וקצב ההחתלה גבוה יותר מהשלבים הבאים, ייתכן והכביסה תעשה פעם ביומיים. אציין גם שהחיתולים עשויים מבדים שמתייבשים יחסית מאד מהר. החלק של החיתול עצמו יוצא כבר כמעט יבש מהמכונה ואילו לרפידות לוקח רק כמה שעות להתייבש.

 

חיתולי צ׳רלי בננהמתוך חשבון האינסטגרם של trueblissbaby

 

- כמה חיתולים כאלה צריך? אחרי קקי חייבים מייד לכבס? מה עושים בגן?
אנחנו ממליצות על משהו בין 18-24 חיתולים. כמובן תלוי בכמות הכביסות שאת מעוניינת לעשות. יש לנו לקוחות שמשתמשות ב-12 חיתולים ומכניסות את המלוכלכים כל ערב לכביסה שגם ככה מופעלת.
משהו שאני מקפידה לעשות, מכיוון שאני עסוקה בענייני במהלך היום, הוא לשטוף את החיתולים אך ורק בערב. אחרי שהקטנה הלכה לישון אני מתפנה לשטיפת החיתולים, פעולה שלוקחת לי כ-2 וחצי דקות. כך שאין חשש לשלוח את החיתולים לגן ולהתפנות לניקוי רק בערב. בגן מה שאנו עושים, הוא מבקשים מהגננת שבמקום לזרוק את החיתול לפח לזרוק אותו לסל כביסה קטן שאנו מביאים יחד עם הילד בבוקר וכך לוקחים את החיתולים המלוכלכים חזרה הביתה.

 

תיינוק מחותל בחיתולי בד רב פעמייםמתוך חשבון האינסטגרם של tarahlow

 

-איך זה עובד בדיוק? איך מנקים חיתולים עם קקי? בעיקר בהתחלה, כשצריך להחליף חיתול 12 פעמים ביום.
כאשר מדובר בקקי יונקים אנו פשוט שוטפים הכל מתחת לזרם מים (דוש, ברז בכיור, שפריצר שמחובר לאסלה) הכל נשטף ויורד בקלות רבה. הבדים מהם עשויים החיתולים (מיקרופליז) הם stain free משמע הם לא תופסים כתמים ומתנקים בקלות ממש. כאשר מדובר בקקי מוצק אנחנו יכולים לשטוף באותה הצורה כמו יונקים או להשתמש בדפי במבוק (טבעיים, מתכלים, וניתנים להורדה באסלה) אשר מקלים בצורה משמעותית את הנקיון של החיתולים.
בעניין הניו בורן, אנחנו ממליצות להתחיל לחתל בערך בגיל שלושה שבועות כאשר הכל מתחיל להיכנס לשגרה והכל מעט נרגע. יש לקחת בחשבון שאולי בשלב הניו בורן הכביסות יהיו פעם ביומיים ולא פעם בשלושה ימים. כמובן שאין בעיה גם לכבס בכל יום עם שאר הכביסה בבית רק ללא מרכך.

 

- איך מומלץ לכבס בדיוק? כמה מעלות? סחיטה? הפרדות צבעים וכל מידע שימושי נוסף.
אספר לך איך אני מכבסת, וכך מומלץ - כל החיתולים והרפידות נכנסים לכביסה ב-40 מעלות עם אבקת כביסה רגילה על סחיטה גבוהה וללא מרכך. אם את בוחרת לכבס עם בגדים נוספים אז קחי בחשבון שאם תכבסי את החיתולים עם בגדים כהים הבגדים עלולים לצבוע את הרפידות...זה לא פוגע בתפקוד של החיתולים אבל יכול לבאס מבחינה אסתטית. המרכך מייצר שכבה שומנית על הבד ויכול לפגוע בספיגת החיתול בהמשך. אני אישית ממליצה לשטוף את החיתולים בכל ערב ולתלות במקום מאוורר. חיתול עם צרכים שעומד בסל כביסה יכול לעשות ריח לא נעים בחדר הכביסה.


- איך רותמים לעניין את המטפלת או במשפחתון? מילא אני, האמא של הילד אבל איך הן יקבלו משהו שדורש קצת יותר התעסקות?
מסבירים למטפלת או המשפחתון שאין באמת הבדל משמעותי מכיוון שבאמת היא לא צריכה לנקות או להתעסק עם שום דבר. היא רק מכניסה את החיתולים המלוכלכים לשק כביסה קטן אותו את מספקת לה בכל בוקר. אין כל דרך שבה היא יכולה להרוס את החיתולים.

 

חיתולים רב פעמיים

 

- אני מתחילה להתעניין לגבי חיתולים ללא חומרים, נתקלתי בחיתולים רב שימושיים ובחיתולים אקולוגים, חוץ מהעובדה שאחד זורקים ואחד מכבסים, הייתי מעוניינת לדעת איזה עוד הבדלים קיימים. רוצה מאוד לעשות רשימה מסודרת כי אני מבולבלת מאוד!
חיתולים אקולוגיים אינם נקיים לגמרי מכימיקלים, השימוש בהם אמנם מופחת והם עשויים רק מכימיקלים איכותיים אבל עדיין קיים. הבדל נוסף, מבחינת שיקול כלכלי, חיתולים אקולוגיים לעומת חיתולים רב פעמיים - אין מה להשוות מבחינת ההוצאה הכספית. חיתולים רב פעמיים יהוו חיסכון של מעל 6,000 ש״ח מלידה ועד גמילה וזה רק בילד הראשון! עוד דבר קטן - חיתולים אקולוגיים אינם מתכלים ב 100% ודורשים טיפול בקומפוסטר וכמובן שאין כמו מגע של בד על העור!

 

- איך מטפלות / גננות / סבים / סבתות מגיבים לזה? אני ממש חוששת מהסביבה ומכך שבניגוד להחתלה רגילה, שכולם סבבה עם זה ומחתלים והכל, כל העול יפול עליי. זה לא משעבד?
חיתלתי שני ילדים בחיתולי בד ולא נתקלתי בשום בעיה! להפך, היום הגננת של הבן שלי מחתלת ברב פעמי ומתגאה בזה בכל הזדמנות , כל הסביבה פרגנה מההתחלה, ברגע שהבהרתי שההבדל היחיד הוא שאני מכבסת ולא זורקת לפח. לגבי השתעבדות - ממש לא! הרי כולנו עסוקות, מגדלות ילדים ועובדות, אבל כביסות - חייבים לעשות. החיתולים נכנסים לשגרת הכביסה של כל הבית ואין שום בעיה, אולי עוד 5 דקות ביום בלחץ ומכונה נוספת בשבוע.

 

חיתולי בד של צ׳רלי בננה

 

-מה מידת העמידות/בלאי? החיתולים של צ׳רלי יכולים להחזיק מעמד גם לילדים הבאים?
החיתולים יכולים בהחלט להספיק הלאה לכמה ילדים. יש אחריות על החיתולים האלה במידה ומשהו לא שגרתי קורה להם (קרע בבד, תיקתק שנשבר, רפידה שנפרמה) אבל בהחלט החיתולים עמידים!

 

מידע נוסף על החיתולים של צ׳רלי בננה ואופן השימוש בהם אפשר למצוא כאן, בחנות המושקעת ומלאת האינפורמציה >>

וכמו שאתן רואות, דברים ממש מעניינים קורים בקבוצה הסודית שלנו ואתן יותר ממוזמנות להצטרף לקהילה הבאמת מיוחדת שלנו >>

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין