מוצצים - כל מה שרציתן לדעת על החבר הכי טוב של הילד שלכן

26.08.19 יום ב'
מאת:

מוצצים - בעד ונגד, כמה ולמה. הנה לכן נושא שרק הורים יכולים לשוחח עליו שעות, לצד השוואת סוגי מנשאים ודירוג עגלות מנצחות. ומי שאינם הורים? ינסו להחריש פיהוק וישנו נושא למזג האוויר.

 

אז הנה לכן, מרחב שבו ניתן לקשקש על מוצצים על כל ההיבטים, מבלי להתנצל לרגע. כי כמעט כל אמא (וכמובן גם אבא) נתקלת באיזושהי התלבטות במהלך תקופת ההורות המוקדמת הקשורה במוצצים: אם לתת בהתחלה או לא, אם כן - אז מתי, מה עושים עם סרבני מוצצים ואיך נגמלים מהדבר הזה… אז אספנו עבורכן מידע חשוב על מוצצים שבטח יעניין אתכם, וקינחנו בקצת שופינג של מוצצים מקסימים שאיתרנו אונליין.

 

אז יאללה, בואו נצלול לעניינים: 

 

ממתי כדאי להתחיל לתת מוצצים?

בעיקרון, מרגע הלידה תינוק יכול לקחת מוצץ. הדחף הטבעי ליניקה מאפשר להם לדעת אינסטיקטיבית איך לעשות בו שימוש. האימון בתנועת היניקה עשוי לסייע לתינוק עם היכולת לינוק מהשד ומאמן את הקואורדינציה בחלל הפה בין הלסת, הלשון, השפתיים והחיך. אלה חשובים בהמשך להתפתחות הדיבור והאכילה של התינוק.

 

עם זאת, אם התינוק מקבל מוצץ עוד לפני שההנקה מבוססת לגמרי, הדבר עשוי ליצור בלבול פטמות ובעיה בהנקה. לכן, יש הממליצים על המתנה עד לשלב שבו ההנקה כבר לגמרי מבוססת. החשש מהצד השני - שבשלב הזה התינוק כבר לא ירצה לקחת מוצץ. הבחירה כאן שונה מאם לאם. יש כאלה ששמחות לוותר על המוצץ ולא רואות סיבה להתעקשות, ויש כאלה שיעדיפו לתת מההתחלה כדי להבטיח תהליך הירדמות קל יותר לתינוק. כל אחת וסדרי העדיפויות הפרטיים שלה. 

 

 

איך מוודאים שמוצצים תקינים לאורך זמן?

חשוב לוודא שהמוצצים שנמצאים בשימוש אצלכן הם תקינים, כדי למנוע מקרים של התפרקות או קריעות שעלולות להיות מסוכנות. אילו בדיקות צריך לעשות? צריך לבדוק שהמוצץ בתוקף, לבדוק שאין עליו קרעים קטנים על ידי משיכה, לא להשאיר אותו בשמש ולא להשרות במים לזמן ארוך מדי. בתקופת הוצאת שיניים יש יותר סיכון לקריעת המוצץ ולכן בתקופה הזו יש להחליף מוצצים בתדירות גבוהה יותר.

 

על פי המלצות בטרם, יש להקפיד על שימוש בגודל המתאים לגיל התינוק, ולא להשתמש באמצעי קשירה מאולתרים כדי לחבר את המוצץ לבגד התינוק. ישנה עדיפות למוצצים העשויים מחתיכה אחת ושאינם יכולים להתפרק. שימו לב שבסיס המוצץ חייב להיות בגודל 4 ס"מ לפחות, ועליו להיות עשוי פלסטיק קשיח עם חורים. חשוב לאחסן מוצצים במקום נקי ויבש כדי שלא יצברו חיידקים ועובש, וכמובן שאסור להשתמש בפטמת בקבוק כמוצץ. 

 

אילו מוצצים עדיפים? לטקס או סיליקון?

האמת היא שזה ממש עניין של העדפה אישית ושל טעם. מוצצי הסיליקון הם פופולאריים יותר, אך לכל אחד מהחומרים יתרונות וחסרונות. הלטקס עשויים שרף גומי, שהוא חומר טבעי ואיכותי. מדובר בחומר אלסטי ועמיד (לכן טוב לתינוקות עם שיניים). מצד שני, זהו חומר פגיע יותר לקרינת שמש ולכן אתן עשויות למצוא עצמכן מחליפות אותו בתדירות גבוהה יותר. 

 

הסיליקון, לעומת זאת, עמיד מאוד לחום וגם הוא עשוי מחומר איכותי, אם כי סינתטי. למרות העמידות לחום הוא אינו עמיד לכל סוגי הנזקים ולכן חשוב להקפיד על ההנחיות שציינו למעלה. 

 

מוצצים לתינוקות

 

יתרונות וחסרונות של מוצצים:

בעולם ההורות כמעט שום דבר הוא לא מושלם, וישנן גישות שונות ומגוונות לכל נושא. גם בנושא המוצצים יש דעות לכאן ולכאן, כאשר בצידו השני של כל פלוס מחכה לו המינוס. נתחיל בכך שפעולת המציצה היא פעולה מרגיעה, וכשתינוק לוקח מוצץ פעמים רבות קל יותר להרגיע אותו כאשר הוא בוכה (או לפחות, יש משהו שעוזר לכן לחוש פחות חסרות אונים), הרגיעה שהמציצה משרה על התינוק גם יכולה לסייע לו בהירדמות.

 

ישנם מחקרים שמראים שמוצץ מסייע במניעת מוות בעריסה - לא הוכח שמוצץ מונע מהתופעה להתרחש, אך כן נמצא קשר בין תינוקות שלוקחים מוצץ לסיכון מופחת למוות בעריסה. 

 

ו… נעבור לחסרונות. כפי שכבר ציינו, אם תינוק מקבל מוצץ עוד לפני שההנקה מתבססת, ישנם מקרים בהם הדבר עשוי לפגוע בה. עוד חסרון הוא הצורך לגמול את התינוק (שכבר יהפוך לפעוט דעתני) בשלב מסוים מהמוצץ, מה שעשוי להיות מסובך למדי. אמנם, גמילה ממוצץ קלה יותר מגמילה ממציצת אצבע ועדיין, ישנן אמהות שמודות על כך שהתינוק שלהן הוא סרבן מוצצים רק כדי שלא להגיע לרגעי הגמילה המתסכלים. 


 

איך משכנעים תינוקות לקחת מוצצים?

אז אם החלטנו לתת מוצץ, מה נעשה כשהתינוק מסרב? ישנן כמה המלצות לדרך בה יש לפעול כדי לנסות ולגרום לקטנטנים להסכים לקחת מוצץ: ראשית, רצוי להציע לתינוק את המוצץ כשהוא עייף ושבע. כדאי לכוון אותו כלפי מעלה.

 

אם התינוק תפס את המוצץ אפשר למשוך אותו החוצה מעט כדי שהתינוק ינסה למשוך חזרה ויפעיל ואקום. כדאי לנסות סוגי מוצצים שונים - לפעמים יש כאלה ספציפיים שהתינוק יעדיף, ולנסות כל סוג במשך יומיים. עוד טיפים שיכולים לעזור הם טפיחות קלות ומונוטוניות על המוצץ כשהוא בפה של התינוק, או שימוש ברפלקס החיפוש והעברה אט אט של המוצץ סביב פה התינוק. 

אפשרות נוספת היא פשוט לא לשכנע. יש תינוקות שמוותרים על התענוג וזה גם בסדר... יש תינוקות שפתאום בגיל שלושה חודשים או עם בקיעתן של השיניים הראשונות ישמחו לאמץ מוצץ לפתע. אז אפשר פשוט להמשיך לנסות ולהציע.

 

גמילה ממוצצים

אז אחרי שעבדנו קשה לשכנע אותם לקחת… נמצא עצמנו שנה-שנתיים (או שלוש-ארבע) אחר כך מנסות נואשות לגמול אותם. אז איך נעשה את זה? כדאי לעשות את התהליך בשיתוף מלא של הילד, לספר לו מה יקרה בכל שלב ולחפש דרכים להתמודדות ותחליפים.

 

אפשר להתחיל בהגבלת השימוש רק למקומות מסוימים ולהפחית שימוש לאט לאט. לא מומלץ כמובן להתחיל גמילה בתקופה שבה יש התרחשות דרמטית אחרת בחיים (כמו גן חדש או אח/ות חדש/ה), חשוב להיות עקביים ולתת לילד חיזוקים חיוביים. אפשר לעשות מסיבת פרידה חגיגית מהמוצץ: להפריח אותו על בלון, לתלות אותו על עץ מוצצים וכו'. 

 

וכמו שהבטחנו, קינוח מתוק של מוצצים שתוכלו להזמין אונליין:

 

מוצצים

 

 

1. של נוק עם חרקים חמודים (והבטחות שלא פוגם בהנקה ולא גורם לשיניים עקומות) מכאן>

 

 

2. מוצץ סיליקון איכותי של סובנינקס. קטן במיוחד ואמור להתאים גם לפגים. מכאן>

 

  

3. מוצץ פרימיום של סוביניקס בעיצוב קוטור, כן כן. תמצאו אותו כאן>

 

 

4. אם הקטנים כל הזמן מפילים אותו בלילה, הנה מוצצים זוהרים בחושך של נוק, שיקלו על החיפוש.

 

 

5. מוצצי סיליקון לגיל 16 חודשים ומעלה, עם פטמה אורתודנטית סימטרית וחיות מאוהבות. מכאן>

 

 

6. ועוד זוהרים בחושך של מאמ. מכאן>

 

  

מוצצים איכותיים

 

7. זוג מוצצי מאמ רכים עם פיטמה אורתודנטית סימטרית ואיורים מתוקים. מכאן>

 

 

8. על אוונט אייר פלואו קיבלנו המלצות מאימהות לסרבנים, אז שווה לנסות>

 

 

9. הקטני או הקטנה נכנסים למסגרת? אפשר להזמין להם מוצץ מיוחד עם שם מכאן>

 

 או כזה>

 

 10. נוק מבטיחים שהפטמה הזו לא מפריעה להנקה. מיועד ל0 עד 6 חודשים. 

 

 

11. מוצצים בעיצוב אורבני מגניב של טומי טיפי. מכאן>

  

 מוצצים לרכישה אונליין

 

12. מאמ מסיליקון רך עם מבנה מאוורר שתוכלו למצוא כאן>

 

 

13. מוצצים חמודים של נוק מכאן>

 

 

14. מוצצים יפים של טומי טיפי (שאמורים להיות ידידותיים לסרבנים). כאן>

 

 

15. ל-nanobebe יש מוצצים קלים, רכים וגמישים (וגם לוק מגניב). מכאן>

 

 

16.  זוהר בחושך של אוונט מכאן>

 

 

מוזמנות לדבר איתנו עוד על מוצצים בקבוצה הסודית שלנו!

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין