מתוקות מסוכר: מדריך ההריוניות לסוכרת הריון

27.02.18 יום ג'
מאת:

כשקיבלתי את תוצאות בדיקת העמסת הסוכר שעשיתי ומיד אחריה את האבחנה על כך שיש לי סוכרת הריון קודם כל ממש נבהלתי ואז רציתי לקבל כמה שיותר מידע. קראתי וקראתי כל מה שיכולתי למצוא, אבל לא מצאתי מידע מפורט ומרוכז על מה זה באמת אומר לחיות עם סוכרת הריון.

 

איך מודדים סוכר? איך מנהלים שגרה יומיומית שפויה? איך עומדים בכל הפיתויים והחשקים? מה שקרה זה שפשוט נזרקתי למים, ללא כל הכנה מוקדמת והסברים על מה באמת אני צריכה לעשות עכשיו, איך להתחיל ומה הולך לקרות. אז אם הגעתן לקרוא את השורות האלה, כנראה שגם את נמצאת בדיוק במקום בו אני הייתי לפני כמה שבועות והכל נראה לכן כרגע מבולבל ומפחיד; במיוחד בשבילכן הכנתי מדריך מפורט שעושה סדר בהכל, מהזווית ההריונית.

 

לא תמצאו כאן הסברים על מה בדיוק קורה בגוף שלנו ובגוף של העובר, לא תמצאו כאן תפריטים או הנחיות תזונתיות. כן תמצאו פה המון מידע פרקטי, חיבוקים ורוגע. ורוגע, זה דבר חשוב במיוחד כי סטרס מעלה לנו סוכר, אז הכי חשוב להיות רגועות ועוד יותר חשוב - להמשיך ליהנות מהחיים ומההריון! משימה מאתגרת אבל לחלוטין אפשרית.

 

 

אז נתחיל מההתחלה, האבחון והגילוי על הסוכרת:
חשוב לדעת שעד לפני כמה שנים רפואת ההריון בארץ הייתה הרבה יותר סלחנית כלפי סוכרת הריון והערכים לפיהם איבחנו סוכרת היו גבוהים יותר מהערכים שנחשבים כיום כסוכרת. הנקודה הזו חשובה משום שלא כל רופאי הנשים הרגילים מעודכנים באופן מלא בהנחיות החדשות ויש גם הבדלים בין קופות החולים עצמן והפרוטוקולים שלהם ברמת ההחמרה באבחון ובניהול הסוכרת.

 

כך שלעיתים מספיק ערך אחד אחד לא תקין בבדיקת העמסת הסוכר לאבחון סוכרת הריונית וכדאי לבדוק את משמעות החריגה מול רופא המעקב המטפל, אחות סוכרת (יש אחת כזו בכל מרכז לבריאות האישה או מרפאה בה נמצא רופא הריון בסיכון) ואפילו מול דיאטנית המתמחה בהריון ובסוכרת הריון.

 

אני ממליצה בחום לא להקל ראש באף חריגה משום שישנם מקרים של סוכרת הנופלת בין הכיסאות, איננה מאובחנת באופן רשמי אבל בהחלט עלולה להשפיע על מהלך ההריון והלידה. הגישה שלי אומרת שכל עוד מדובר בעובר *שלי* ובלידה *שלי* כדאי לי להיות בצד הבטוח ביותר. במקרה האישי שלי אובחנתי בסוכרת הריון על סמך ערך אחד גבוה מהערך בצום (דגימת הדם הראשונה שלוקחים לפני שתיית הסוכר של ההעמסה) שחרג בנקודה אחת מהערך הגבוה ביותר לפי קופת חולים כללית, ובשש נקודות לפי קופות חולים אחרות, מחמירות יותר.

 

אז יש ערך אחד לא תקין, שניים, אולי אפילו שלושה ואובחנה באופן רשמי סוכרת הריון. מה עכשיו?
זו הנקודה הכי מבלבלת כי אפשר בקלות להרגיש שהקרקע נשמטת לנו בין הרגליים וייתכן גם שאנחנו עוד לא ממש מבינות את משמעות האבחון והמצב החדש אליו פתאום נקלענו. עד לפני רגע היינו הריוניות ׳רגילות׳ עם חשקים מוזרים, שעות אכילה לא שגרתיות ותזונה גחמנית (מותר לנו! אנחנו בהריון!) ופתאום - סוכרת. מה זה אומר? מה עכשיו?

 

אז קודם כל, הדבר החשוב ביותר הוא להתחיל באופן מיידי בתזונה מיוחדת, המתאימה לניהול סוכרת הריון. לתזונה יש חשיבות עליונה בסיפור שלנו! היא יכולה לשמור עלינו ועל העובר מהתדרדרות הסוכרת ולהביא אותנו ואותו לאיזון מלא. היא אפילו יכולה למנוע מאיתנו את הצורך להיעזר בתרופות לאיזון הסוכרת, וגם אם הגוף שלנו עדיין יזדקק לתרופות יש לה השפעה רבה על המינון שלהן ועל ההרגשה הכללית שלנו, כך שאם לסכם: התזונה היא הכל - והיא שונה מאוד מכל מה שאנחנו מכירות.

 

 

הטלפון הראשון שצריך לעשות הוא לקביעת תור דחוף ומיידי לדיאטנית.
אפשר לעשות זאת דרך קופות החולים (טיפ ממני: לאחיות הריון יש יכולת מופלאה לזרז תורים) או באופן פרטי. יש אפילו דיאטניות שנותנות שירותי אונליין בסקייפ כך שבאמת אין תירוצים בשביל להתחיל בתפריט המיוחד.

 

שני מקורות מידע שיכולים מאוד לעזור בבניית תפריט ראשוני והבנת המצב החדש עד לפגישה עם הדיאטנית:


1. קבוצת הריון מתוק - סוכרת הריון בפייסבוק


2. הדרכת אונליין המיועדת לרגע הגילוי של הדיאטנית טובה קראוזה

 

הטלפון השני שעלינו לעשות הוא קביעת תור למרפאת הריון בסיכון.
מכיוון שכל מרפאה וכל קופת חולים עובדת קצת אחרת כדאי לברר באופן פרטני איך זה עובד אצלכן, אבל בשורה התחתונה צריכים לקרות עכשיו שני דברים: אתן צריכות להתאבזר באקססורי חדש ומשמעותי שהולך ללוות אתכן מעכשיו באופן צמוד ביותר: גלוקומטר (מד סוכר) ובנוסף אליו צריך להיות לכן תור משוריין *בהקדם* לרופא הריון בסיכון או לרופא סוכרת הריון במרפאת הריון בסיכון.

 

גלוקו-מההה?
זהו מכשיר מדידה קטן אליו מחברים סטיקים קטנים. הסטיקים בעצם אוספים את דגימת הדם (תכף נגיע לזה, זה הרבה פחות מפחיד ממה שנשמע) ומעבירים את המידע לגלוקומוטר שמעבד את הנתונים ומעדכן כמה גלוקוז יש בטיפת הדם שנבדקה. חשוב לציין שיתכנו סטיות בין טיפת דם אחת לשנייה, מאצבע לאצבע, מיד ליד, מכיוון שלא מדובר בבדיקת מעבדה. אבל כל עוד הסטיות עומדות בתחום הנורמה של 20% זה בסדר ומעיד על המגמה. אחרי שתתחילו למדוד תראו עד כמה יש קשר ישיר בין התזונה שלנו לבין התוצאה שנראית על גבי המכשיר.

 

אכלנו קוביית שוקולד אחת קטנה בלבד? הסוכר יטוס למעלה, אין חוכמות. מה שאומר שהאחריות כאן היא לגמרי שלנו. אי אפשר לשקר, לרמות או לבלף - חוץ מאת עצמנו כמובן וזה מצב פחות רצוי בעיקר משום שאנחנו האחראיות כרגע לשלומו ולבריאותו של עובר מתוק (או עוברית) אשר תלויים בנו לחלוטין.

 

אז איך אוספים את דגימת הדם? ממש פשוט. קודם כל שוטפות ידיים היטב עם מים וסבון, להסרת כל לכלוך ושאריות אוכל מהאצבעות ומנגבים היטב כך שהידיים יהיו יבשות. בערכת הגלוקומטר תקבלו דוקרן קטן אליו מכניסים מחטים קטנות, דקות ועדינות מאוד מאוד. בלחיצת כפתור על הדוקרן דוקרים את כרית האצבע, משם יוצאת טיפת דם קטנה (כדי להקל על עצמי אני מדמיינת לעצמי את הנסיכה מהאגדה ׳היפהפיה הנרדמת׳ נדקרת מהפלך של מכונת התפירה) אליה מצמידים את הסטיק שאוסף אליו את הדם הדרוש למדידה. וזהו. (אל תדאגו, תקבלו הדגמה והדרכה מפורטת לשימוש במכשיר האישי שלכן אצל אחות הסוכרת).

 

 

אני יודעת שזה נשמע מפחיד ומלחיץ וכשאחות הסוכרת הראתה לי איך עושים את זה בפעם הראשונה ממש הזדעזעתי! אני לא אוהבת לראות דם באופן כללי, מתעלפת סדרתית, את כל בדיקות הדם והזריקות עושים לי תמיד בשכיבה - איך אני אצליח לדקור את עצמי ולהתעסק עם כל הדם הזה? הייתי בשוק טוטאלי.

 

מתוקות מסוכר: מדריך ההריוניות לסוכרת הריוןככה נראה פז״מ של 7 שבועות בתוך הסוכרת. קל!

 

חברות מנוסות הבטיחו לי שתוך יומיים שלושה אני עושה את זה בקלילות ומתוך שינה - לא האמנתי להן. אבל כן, הן צדקו! אחרי כמה פעמים זה הופך להיות ממש לא מפחיד, לא כל כך כואב (מוצאים את המקומות בהם הכאב פחות מורגש) ובאופן אישי תחושת השליטה שאני מקבלת מהמדידות והידיעה שאני עושה את זה עבור התינוקת בבטן שלי עוזרות לי להתמודד ולהתמיד. חוץ מזה, אפשר להסתכל על זה בתור משחק מאתגר: איך משיגים את התוצאות הכי טובות. לאופי התחרותי שלי זה עובד מצויין.

 

כמה פעמים צריך למדוד? בגדול לפי הוראת רופא. בקטן, בתור התחלה, כדי לראות תמונת מצב מלאה של רמות הגלוקוז אצלכן לאורך כל היום (והלילה) יתכן ותתבקשו למדוד 6-7 פעמים ביום, בהמשך יתכן ותוכלו להפחית את מצב המדידות מעט אבל בכל מקרה המדידות האלו ימשיכו ללוות אתכן עד לחדר הלידה ואפילו אחריה.

 

ומה זה אומר להיות ב׳הריון בסיכון׳?
עוד משהו שנשמע מלחיץ הוא שעכשיו אנחנו והבייבי שבדרך מוגדרים ׳בסיכון׳. אז באופן עקרוני אפשר להגיד שכן, הריון עם סוכרת עלול להסתיים בסיבוכים שונים ומבחינת סטטיסטיקה יבשה הוא מועד יותר לפורענות. אבל זו בדיוק הסיבה שכל כך חשוב להיבדק ולגלות אם יש לנו סוכרת, גם היא ברמה הנמוכה ביותר ואחר כך לעשות את הכל בשביל להתאזן באופן מלא ומושלם, בין אם באמצעות תזונה או בין אם בתזונה + תרופות. מבחינה רפואית זה פשוט אומר שאנחנו והעובר צריכים להיות במעקב יותר צמוד במרפאה ולכן נבלה שם הרבה יותר מהריונית רגילה.

 

חשוב מאוד לעקוב אחר גודל העובר וכמות מי השפיר ולוודא שמדידות הסוכר שלנו תקינות ומאוזנות. היתרון הגדול - אנחנו זוכות להרבה יותר דייטים עם העובר שלנו וזה תמיד נחמד ומרגיע לראות אותו (או אותה) על מסך האולטרסאונד. עוד דבר שחשוב להבין הוא שיש קשר בין הסוכרת שיש לנו עכשיו לבין אופן הלידה ולכן חשוב להכיר בקשר הזה קודם וכך להפנים אפילו יותר למה כדאי לנו כל כך להקפיד על התזונה ועל כל הבדיקות שצריך כל ואחר כך להתעדכן מול המרפאה המטפלת בהריון וגם מול הבית חולים בו אנחנו מעוניינות ללדת מה הפרוטוקול הקיים שם ומה הנהלים בלידה עם סוכרת הריון.


מעבר לכך באמת עדיף שלא להילחץ, הדבר שהכי קל לומר והכי קשה לבצע, אבל היי - סטרס מעלה סוכר אז כדאי לנו ללמוד לשמור על איזון גם בהיבט הנפשי ולהשתדל מאוד לקחת את הכל ברוח טובה וחיובית. אופטימיות זה שם המשחק!

 

 

אז תפריט יש, מדידות סוכר יש, תור לרופא יש. מה עכשיו?
עכשיו צריך להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד - לעבוד על הבריאות שלך ושל העובר. ומה העבודה שלנו? לאכול נכון, בצורה קפדנית ואדוקה. להיצמד לעקרונות תזונת סוכרת ההריון כמה שיותר, למדוד סוכר בהתאם להנחיות המדויקות שקיבלנו ולאכול בשעות מאוד מאוד מסודרות מבלי לסטות. למען האמת זה הדבר שבאופן אישי הכי קשה לי ליישם אבל אני עושה את הכל בשביל לצלוח את המשימה הזו.

 

בנוסף מומלץ מאוד לעשות ספורט, כל סוגי הספורט, אבל במיוחד הליכה יעזרו לכן לשמור על איזון. כל עוד כמובן יש אישור מהרופא לכך, אז תבדקו מראש.

 

ואיך נראית שגרת היום עם סוכרת הריון?
זה החלק המורכב, השתדלתי לפרט כמה שיותר, מוזמנות לסיור קצר ב׳יום בחיי׳:

 

מתוקות מסוכר: מדריך ההריוניות לסוכרת הריוןהכוס שמזכירה לי לשתות הרבה ולהירגע


פקחנו עיניים? התחלנו!
התעוררנו וזה הזמן למדוד סוכר. מדובר במדידה החשובה ביותר ביום והיא זאת שמספרת לנו מה רמת הסוכר בגוף לאחר צום הלילה. זה אגב המדד שגם הכי קשה לאזן, כי הוא מושפע מהמון גורמים: התזונה שלנו בימים האחרונים, מספר שעות השינה בלילה, מה אכלנו לפני השינה ואיך הגוף שלנו פועל בלילה. חלק מהגורמים אינם בשליטתנו, חלק כן וזאת אחרת הסיבות מדוע כדאי להקפיד לאורך כל היום על תזונה נכונה ומאוזנת.

 

ארוחת הבוקר הופכת להיות מאוד משמעותית
אם עד עכשיו נהגנו לשתות קפה ולצאת מהבית מהר מאוד נגלה שמדובר בהרגל שהוא מאוד לא בריא עבורנו. אז עכשיו אנחנו צריכות להקפיד ולפנק את עצמנו בארוחת בוקר מזינה וטובה לפי התפריט החדש שלנו ובשום אופן לא לצאת מהבית בלי שאכלנו כמו שצריך. באופן אישי יש לי שתי אופציות לארוחת בוקר: ארוחה מהירה שאני יכולה לאכול מהר מהר בימים בהם צריכה לצאת מוקדם מהבית וארוחה יותר מושקעת ונינוחה שאני יכולה לשבת בנחת ולאכול אותה בכיף.

 

שני דברים שחשוב לדעת על אכילה של סוכרתיים
1. את זמן עד המדידה שלאחר האוכל סופרים החל מהביס הראשון (ולא בסוף הארוחה כמו שסביר לחשוב)

2. כדאי מאוד שזמן הארוחה לא ימשך מעבר ל-20 דקות. אני מפעילה טיימר בטלפון בכל פעם שאני מתחילה לאכול את אחת הארוחות הגדולות שאחריהן אני צריכה למדוד סוכר (בוקר, צהריים וערב) וכשהשעון מצפצף אני יודעת שזה הזמן למדוד. אחרת, קשה לי מאוד לזכור לעשות זאת.

 

עברו שלוש שעות מהביס הראשון של ארוחת הבוקר
עכשיו הגיעה הזמן לארוחת ביניים וזה, מושג חדש שלא היה בחיי לפני הסוכרת. מסתבר, שבתפריט סוכרת אנחנו צריכות לאכול *כל שלוש שעות* ובין ארוחה לארוחה לא לאכול כלום. כלום כלום אפילו לא זית. הסיבה לכך היא כדי לתת ללבלב שלנו מספיק זמן לעבד את הסוכר ולנוח בין ארוחה לארוחה. ארוחת ביניים יכולה להיות מגוון מאוד רחב של דברים ובכל מקרה אני ממליצה לקחת איתכן בתיק לכל מקום שקית עם שקדים ואגוזים ועוד משהו קטן (בהתאם לתפריט של כל אחת ואחת) וזו יכולה להיות ארוחת ביניים מצויינת שאפשר לאכול בדיוק ברגע שצריך.

 

משם ממשיכים לפי סדר יום קבוע של ארוחות
ארוחת צהריים, ארוחת ביניים וארוחת ערב. כל שלוש שעות ובלי נשנושים בין לבין, זוכרות? אני ממליצה להתארגן מראש על חומרי גלם מתאימים שיהיו תמיד בבית ועל תכנון מראש של מה נאכל בכל יום בארוחות הגדולות, כדי לא להגיע למצב של רעב (מאוד לא מומלץ בהריון בכלל ובסוכרת בפרט) ושל חוסר אונים סטייל ׳אני חייבת לאכול עכשיו, מה אפשר לאכול׳. מומלץ לגייס לעזרה במשימת האוכל את כל מי שאפשר כדי שתגיעו למצב בו כו תוכלו להמשיך בשגרת היומיום שלכן מבלי לשבור כל הזמן את הראש מה לאכול ובלי לבזבז זמן יקר על הכנת האוכל בלחץ.

 

אני נעזרת מאוד בבן זוגי (המקסים!) שנרתם למשימה וכל יום בערב עוזר לי להתארגן מראש עם האוכל למחר כך שרק אצטרך לחמם ולאכול. זה מאוד מאוד מקל! חשוב להבין, זה איננו פינוק - זו התרופה שלנו והמפתח לבריאות שלנו ושל הבייבי! למי שזה איננו הריונה הראשון ויש לה עוד ילדים בבית אני ממליצה בחום לשתף גם אותם במצב החדש ולגייס את ההבנה שלהם והתמיכה שלהם (כמובן בהתאם לגילם).

 

לילה טוב
לפני השינה, כדי למנוע מצב של צום ממושך מדי בלילה אנחנו צריכות לאכול ארוחת לילה קטנה המכילה הרבה שומן. כן, כן - שומנים טובים ואיכותיים הופכים להיות החברים הכי טובים שלנו כרגע. אבוקדו, טחינה, שקדים, גבינה צהובה, שמנת - כל אחת ומה שמתאים לה ועושה לה טוב. זהו, צלחנו עוד יום, הכי מגיעה לנו מדליה!

 

 

ניסוי וטעייה
אני מבטיחה לכן דבר אחד: בתוך שבועיים מגילוי הסוכרת אתן תהפכו למומחיות של ממש. תדעו בדיוק מה צריך לאכול, באיזו שעה וכמה. תדעו למדוד סוכר כמו אלופות ותדעו בדיוק מתי העניינים יוצאים משליטה ומתי הכל מאוזן. חשוב מאוד להיות בקשר יציב עם המרפאה ועם אחות הסוכרת או הרופא/ה ולעדכן על חריגה קטנה כגדולה.

 

אל חשש, אתן לא ׳מציקות׳ לאף אחד - זה התפקיד שלהם: לוודא שאתן מאוזנות ובמידת הצורך להכווין לשינוי תפריט, להתחיל בטיפול תרופתי ו/או להחליף מינונים. כדאי שתהיו בקשר רציף גם עם הדיאטנית משום שהתפריט ההתחלתי עלול להפסיק לעבוד בשלב מסוים.

 

זה בדיוק המקום שלנו לגלות אחריות אישית וכל הזמן לבדוק מה עובד לנו עם האוכל ומה כבר לא. שום דבר לא קבוע, הכל זמני וכדאי להפנים את זה מראש ולגלות גמישות. ואל דאגה, תמיד אפשר למצוא דברים מפנקים חדשים!

 

 

ומה מצפה לנו אחרי הלידה?
אז קודם כל תנו לי לנפץ מיתוס שיש להרבה אנשים (גם לי היה אותו): ממש לא כדאי לזרוק את הגלוקומטר לפח ולחזור לאכול את כל מה שאכלנו טרם עידן הסוכרת ההריונית שלנו. גם פיצויים בדמות עוגות מטורפות ושוקולדים אינם רצויים ואפילו סושי, למרבה הצער. תעבירו את המסר לכל קרובי המשפחה והחברים האוהבים שמאוד ירצו לפנק אחרי הלידה ולתת לנו את כל מה שלא יכולנו לאכול בזמן ההריון וספרו להם במה *כן* תשמחו להתפנק.


באופן עקרוני מומלץ להמשיך ולדבוק בתפריט הסוכרת שלנו גם בזמן ולאחר הלידה ואפילו בימים הראשונים אחריה. כדאי לבדוק מראש עם הרופא המטפל איך בדיוק עלינו לנהוג בזמן ואחרי הלידה ולקבל את כל ההנחיות החשובות עוד לפני שכל ההורמונים וחווית הלידה מציפה אותנו. מומלץ מאוד לעדכן את כל מי שילווה אתכן במהלך הלידה לגבי הנחיות אלו: בן זוג, דולה, מיילדת והאחיות והרופאים במחלקה. לאחר הלידה בשעה טובה, הפוקוס עובר לבייבי והניטור הקפדני של מדדי הסוכר עובר אליו, כדי לוודא שהכל תקין.

 

עוד דבר שכדאי לדעת הוא שעכשיו, אחרי סוכרת הריון יש לנו סבירות מאוד גבוה לגלות שחלינו בסוכרת טייפ 2 או לגלות שאנחנו נמצאות במצב הנקרא ׳טרום סוכרת׳. כך או כך כדאי לנו מאוד לשמור על תפריט מאוזן ובריא לסוכרתיים. אגב, האם ידעתן שהנקה מפחיתה את הסיכוי ללקות בסוכרת טייפ 2 אחרי סוכרת הריון?

 

 

6-12 שבועות אחרי הלידה מחכה לנו העמסת סוכר נוספת והיא זו שתבחן מה קורה אצלנו בגוף ואיך ממשיכים מכאן. חשוב לציין שגם במידה ולא אובחנה שום סוכרת או טרום סוכרת לאחר הלידה זה לא אומר שאפשר לשכוח את ימי הסוכרת. אמנם כבר לא צריך למדוד סוכר אחרי כל ארוחה ולשמור על כל ביס אבל החל מעכשיו כדאי לנו להמשיך ולשמור על תזונה ידידותית לסוכרתיים, להרבות בפעילות גופנית, ליידע את רופא המשפחה בסוכרת ההריון ולבצע בדיקות דם תקופתיות לפי המלצות קופות החולים.

 

שלושה חודשים אחרי הלידה כדאי לבצע בדיקת דם לבדיקת רמת ההמוגלובין המסוכרר בגוף שלנו (HbA1C) כדי לדעת מה מצבנו. מכיוון שהבדיקה מודדת שלושה חודשים אחורה חשוב שלא לבצע אותה לפני שחלפו אותם שלושה חודשים מהלידה. לא כל הרופאים מודעים לחשיבות הבדיקה הזו אצל נשים שחוו סוכרת הריון ולכן לפעמים יש להתעקש, גם אם הייתן מאוזנות בתזונה בלבד וללא תרופות.

 

+++

 

יש נשים המון שחוו סוכרת הריון ומגדירות אותה כמתנה שקיבלו ואני לגמרי מסכימה איתן. זו הזדמנות מעולה עבורנו ללמוד לאכול באופן בריא ומסודר, להבין מה עושה לגוף שלנו טוב ומה לא. לאכול פחות אוכל תעשייתי ומעובד, לאכול יותר אוכל ביתי, לבשל יותר, לקנות חומרי גלם טבעיים ואיכותיים, למצוא בחיים מקורות הנאה ועונג שאינם קשורים דווקא לאוכל, לעשות ספורט ולהתמסר לאורח חיים בריא עבורנו ועבור כל בני הבית. את הקילוגרמים שנושרים להם בתהליך הזה אשים בצד, אבל אין ספק שמדובר בהחלט בבונוס ממש שווה.

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין