פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשה

20.09.17 יום ד'
מאת:

 "דמייני את עצמך במשרד הבא שלך" – ביקש ממני מתאו, בן זוגי, נוכח הקושי שחוויתי בניסיון להיכנס לשוק העבודה המקומי במיאמי. זו הייתה תקופה קשה ומורכבת, שבה לא הצלחתי למצוא שוב את אשת הקריירה שבי. לא הכרתי אז את המונח "לוח חזון", אבל בכל הקשור לחזון עצמו, בדיוק התחלתי להיכנס לעניינים.

 

מאמן העל האמריקאי טוני רובינס מדבר על כוחה של ויזואליזציה, ועל תפקידה החשוב במימוש מטרותינו. ידוע לנו כיום שהמוח הינו גמיש ודינמי, ואם נדבוק בפעולות מסוימות לאורך זמן, הוא מסוגל להתפתח ואף להשתנות פיזית. מסתבר שהמוח שלנו צריך יעד כדי לדעת לאן להוביל אותנו, וכדאי מאוד שהיעד הזה ייקבע על ידינו באופן מודע בצורת מטרות, חלומות או תכניות לעתיד. בהיעדר יעד שכזה, המוח יבחר אוטומטית באופן לא מודע במה שזמין לו, שאלו פעמים רבות אמונות ומחשבות שתוקעות אותנו, הוא יסמן אותן כיעד, וכך ימשיך להזין את עצמו בלי סיכוי רב לגדילה או שינוי.

 

פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשה

 

 

 

זה נשמע אולי קצת מסורבל אבל זה בדיוק מה שקרה לי במשך תקופה ארוכה בה חיפשתי עבודה במיאמי. כאמור, מתאו בזמנו הציע שאדמיין את עצמי עמוק בעולם העבודה פה. הרעיון הוא חיווט של המוח דרך אותו ויז׳ואל, שיעזור לתת מודע להיכנס לפעולה. המוח שלי יתחיל להתאמן ולהתרגל לתמונה שלי כמנהלת מחקרי שוק בינלאומית ועילאית, וכך יקרב אותי לכיוון מציאת עבודה חלומית. חשוב מאוד שאותו ויז׳ואל יהיה מפורט ככל הניתן, ממש לרדת לפרטים הכי קטנים ולנסות לכלול בהם את חמשת החושים.

 

אז ניסיתי.
התאמצתי מאוד לדמיין עצמי בישיבת הנהלה או מצגת ללקוח, לראות בעיני רוחי את העבודה על המחקר הבא שלי. ובכן, במקרה הנ"ל זה פחות עבד, ולא במקרה. לקח לי קצת זמן להבין אבל היום אני יודעת שלא יכולתי לדמיין את עצמי עושה את זה, מאחר ולא באמת רציתי בזה. איזה מזל שהאסימון הזה נפל! היום אני בכלל מדמיינת את הסדנאות המרתקות שאני הולכת להעביר להורים ולמורים, ומנסה לעמוד בהבטחתי לחלי, המאמנת האדירה שלי, לתרגל פעמיים בשבוע את הדמיון הזה, כולל כל החושים.

 

פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשה

 

טכניקת הוויזואליזציה המשיכה איתי הלאה ולאחרונה פגשה אותי בצורת לוח חזון, שכשעושים אותו נכון, יכול להפוך לכלי אימון עוצמתי. מדובר בקולאז' המורכב מאימיג'ים שגזרנו ממגזינים, כמו גם משפטי השראה שהתחברנו אליהם במיוחד. בלוגרים אמריקאים מספרים לנו שלוח החזון הפך לכלי שימושי ביותר בחייהם של סלבס כמו אופרה ווינפרי וברק אובמה, אנשים שאני תמיד שמחה ללמוד מהם דבר או שניים. אבל לא רק הם בעניין, נראה שמדובר בכלי אימוני הצובר תאוצה אמיתית וגם עובד כמו קסם ומביא לתוצאות.

 

לפני כמה שנים נתקלתי בפיד שלי בפייסבוק בסדנאות נשים שמתכנסות ויוצרות לעצמן לוח חזון אישי מעוצב, כזה שמרכז את כל החלומות שלנו באופן ויזואלי וגם עושה את זה עם לא מעט סטייל ושיק.  מאחר ואני בחיפוש מתמיד אחר פעילויות משפחתיות כיפיות שיש בהן גם ערך חינוכי, החלטתי לפני שנה לקחת את לוח החזון צעד אחד קדימה, לנצל את המומנטום של ראש השנה ולהכין אותו עם הילדים בבית. התיישבנו עם ערימת מגזינים ועיתונים (אוי כמה שהילדים נהנים לדפדף בהם!), קצת תמונות שהדפסנו לבקשתם, מדבקות, מספריים, דבק, ובריסטול גדול.

 

זה כל מה שצריך.


הילדים היו צעירים - בגילאי שנתיים וארבע, מה שהצריך התאמה, הכוונה ותיווך, אבל לא כדאי להגזים. החופש והעצמאות שלהם הם חלק מהתהליך. קשה לי לתאר כמה כיף היה לנו!

 

פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשה


הילדים היו בעננים מהשילוב של לעלעל-לאתר-לגזור-להדביק וחוזר חלילה, ועוד בהרכב משפחתי. אנחנו טיילנו לנו על ענן של השראה וחלומות, התרגשנו והסתקרנו לקראת התוצר הסופי.

אבל מעל לכל, תקשיבו, זה עובד. ממש עובד!


הייתה לנו שנה מטורפת עם המון שינויים שבשום אופן לא יכולנו לצפות מראש כשהכנו את לוח החזון שלנו. ועדיין, במהלכה ניגשנו מדי פעם אל הלוח, בחנו אותו והופתענו לגלות שהדברים שם פשוט מתקדמים וקורים.

 

קסם.


המוח שלנו הוא אחד הדברים הכי מרתקים שקיימים ואנחנו הולכים להכין לוח חזון משפחתי חדש לכבוד השנה החדשה.

 

פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשה

 

פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשה

 

 

כמה טיפים כדי שהלוח שלנו יהפוך לכלי מקדם ומשמעותי:

 

1. כדאי לעשות עבודת מודעות עצמית לפני שניגשים לדפדף במגזינים השווים ששמרנו לנו.
כל חשוב שנקדיש זמן לפני ההכנה של הלוח כדי לברר עם עצמנו – מה אנחנו בעצם רוצים? מהם החלומות שלנו? מה הייתי רוצה להיות מסוגלת לעשות? נתקלתי במשפט השראה שווה במיוחד שבא לי לגזור אבל האם זה באמת רלוונטי לי? למה? מה עוד אני רוצה מזה? ככל שנהיה יותר מדויקים כאן, ככה הזימון של אותו חזון יהיה חזק יותר. גם הפסיכולוגיה החיובית, אהובתי, נכנסת כאן ומזכירה לנו להיות בהודיה על הדברים שעושים לנו טוב. זה יעזור לנו להתפקס, לבקש ולקבל מהם עוד.

 

2. הניסיון האישי שלי מלמד שתמונה של משקפי שמש מושלמים במיוחד היא ממש סבבה, אבל כדאי להיזהר מיצירת לוח שמגלם בעצם רשימת קניות. לשם כך, אנסה להתמקד בחוויות או רגשות שאני מזמנת לעצמי, שילוב של DOING ו – BEING כדי שלא נישאר רק ברכישות (חשובות!)

 

פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשה

 

3. אמונה בעצמנו. לוח חזון הוא הזדמנות נהדרת להיפטר מכל מיני משפטים לא מקדמים בשיח הפנימי שלנו ומאמונות שמעכבות אותנו. נחליט להשאיר בחוץ את כל אותם ספקות בנוגע ליכולות שלנו, לעובדה שאנחנו יכולות להשיג את מה שאנחנו רוצות, ושלגמרי מגיע לנו להשיג אותו. כשעבדתי על אזור הקריירה בלוח החזון שלי הלב שלי דפק במהירות, האדרנלין זרם והוצפתי בתחושת מסוגלות, אחרי תקופה ארוכה של חיפוש עצמי. נראה לי שהתרגשות כזו היא אינדיקציה טובה לזה שאנחנו בהחלט בכיוון של זימון ומגנוט הטוב.

 

4. כמובן שההתאמה לילדים כאן היא הכרחית בהתאם לגיל.
החלטנו לדבר איתם על זה מבעוד מועד, ולהתחיל להכין אותם לחשיבה על הדברים שהיו רוצים. זה בסדר גמור אם זה נשאר כרגע ברמה של "אני רוצה להיות כדורגלן על-חלל" או בתמונות של סוסים שהיו החיה האהובה על מיה בת השנתיים. הפוקוס בשלבים הללו הוא יותר על התהליך, המודעות לחשיבות החזון, מתן תשומת לב לחלומות שלנו.


כשלאו בן הארבע גזר והדביק דמויות של שחקן כדורגל אהוב עליו, עשינו אתו פירוק למטרות קטנות - מה אני צריך כדי להפוך לשחקן כדורגל מעולה? מה זה מצריך ממני? אימון, התמדה, התמודדות עם כישלון, השראה ולמידה מטובים ממני, תזונה טובה. אגב, לשמחתי זה מאוד עזר והוא אכן חובב ירקות מאז.

 

פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשה

 

5. יצרתם לוח חזון מרגש וחתיך? לא, אני חוזרת – לא! לדחוף אותו במגירת היצירות של הילדים או בתור להמתנה עד שתמצאו לו מסגרת שווה. תלו אותו! עכשיו! אפילו בעזרת סלוטייפ (עדיף וואשיטייפ, תכל'ס) במקום סופר דופר בולט, כזה שמבטכם נתקל בו לפחות פעם ביום. זה יכול להיות חדר העבודה בבית אבל במקרה של לוח חזון משפחתי, הכניסה לבית היא מקום מושלם בעיני, אולי באזור המטבח או חדר האוכל, ושמעתי גם על מי שתלה אותו בשירותים, שזה די גאוני.
הסעיף הזה הוא קריטי כי הכוח של לוח החזון הוא כאמור, ב*חזון* הדו-משמעי שבו, המוח צריך לחזות בו, לראות אותו, כדי להתחיל להתחווט ולהימשך אליו עוד ועוד.

 

פעילות לוח חזון משפחתי לשנה החדשהצילום: דניאל מנו


אז הנה לנו פעילות משפחתית חגיגית, ערכית וחינוכית במיוחד. המון עבודה על דמיון, חלומות, הצבת יעדים, מודעות עצמית. כמובן שיש כאן גם מוטוריקה, ריכוז, תכנון על הדף, שיתוף פעולה ("אמא! היא לקחה לי את כל המגזינים הכי יפים!").
בתוך כל זה אנחנו לא שוכחים את מטרת העל שהיא פשוט כיף טהור, באנו ליהנות.

 

מילה אחרונה על כמה עמוק ורחוק הכיף הזה יכול להגיע.

כשהילדים שלנו רואים אותנו נהנים איתם – והם רואים ומרגישים את זה, זה לא משהו שאפשר לזייף מולם – הקשר בינינו בהדרגה מתחזק ומתעצם. החוויה המשפחתית המשותפת תורמת אין שעור להיקשרות שלנו עם הילדים, שהיא הבסיס למערכת יחסים עמוקה ומשמעותית.

היא מאפשרת להם לראות בנו זוויות חדשות שהם אולי לא נחשפים אליהם בשגרת היום יום ובקצב המהיר של החיים. הזדמנות להכיר אחד את השני יותר טוב, לגלות את המשותף בינינו. לחזק ערכים של שיתוף פעולה ועזרה הדדית.


נרצה אולי לייצר הזדמנויות לקרבה: לתת להם לעזור לנו עם הדבק, להתלבט ביחד איתם איפה למקם את התמונה על הדף, לשתף ולחשוב בקול רם. לאפשר להם להרגיש אהובים וחשובים.
לילדים שלנו יש צורך בהיקשרות עמוקה - אותה קרבה פיזית ורגשית אלינו, שהיא הבסיס לצמיחה שלהם ולפריחה בהמשך כמבוגרים.
הם רוצים להרגיש שייכים לנו ומשמעותיים עבורנו, על מנת שיוכלו לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם ולצאת לעולם עם אמונה בעצמם, תחושת מסוגלות וחוסן פנימי.

 

תחילת השנה החדשה היא הזדמנות מצוינת ליצירה כזו, המשלבת הנאה עם משמעות. על פי מומחה הפסיכולוגיה החיובית ד"ר טל בן שחר, זוהי הנוסחה המנצחת להשגת אושר בחיי היום-יום.

 

+++


דניאל מנו, מנחת הורים בגישת "השפה"
בעלת העמוד Motekita בפייסבוק. מוזמנות לעקוב!

 

Save

Save

Save

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין