שבוע 19 להריון, מה קורה לנו?


שבוע 19 מקרב אותנו לשני ציוני דרך משמעותיים בהריון!

השבוע הוא השבוע האחרון של החודש הרביעי ובעוד שבוע תוכלו לחגוג את אמצע ההריון. עברתן כברת דרך ארוכה ומלאת מכשולים וזה הזמן להתחיל ליהנות.


לחץ הדם שלנו בשבוע 19 עלול להיות נמוך מבדרך כלל. לעיתים נרגיש את זה בסחרחורות וכדי להימנע ממנה נסו לעשות מעברים איטיים ופחות חדים במעבר מישיבה לעמידה או משכיבה לישיבה. מרכז הכובד שלנו גם משתנה וזה בא לידי ביטוי באיבוד שיווי משקל ולמידה מחודשת כיצד לזוז במרחב שלנו.


בשבוע 19 הרחם בקפיצת גדילה, הגדילה הזאת יכולה להיות לעיתים מלחיצה כי היא יכולה להיות מלווה בכאב, לחץ או כמתיחה בבטן התחתונה. זה טבעי ונפוץ אך גם כשזה נפוץ אם מדובר בכאב חריג, מתמשך ואו כאב שמעלה כל ספק הכי קטן יש לגשת לבדיקת רופאה.

 
הגדילה והשינויים שאנו חוות בשבוע 19 יכולים להיות מורגשים במקום חדש שעד היום כנראה ולא הרגשנו, הגב שלנו. הבטן מושכת קדימה, מרכז הכובד משתנה, היציבה שלנו חדשה וכל אלו גורמים לגב שלנו לעבוד קשה, נוצר עליו עומס בכל שעות היום (כן, גם כשאנחנו מנסות לנוח או לישון). אנחנו לקראת אמצע ההריון ואוטוטו מתחילות בהכנות, קניות לתינוק, עיצוב חדר הילדים ואנחנו רוצות שהגב שלנו יפרגן לנו בסיבובי שופינג קצרים ריכזנו את כל ההמלצות שלנו להקלה על כאבי גבכאן כדי שנוכל להגיע לרגעים המרגשים עם גב פחות כואב.


וכמובן שאנחנו לא שוכחות ששום דבר לא נח לרגע בגוף שלנו. הפעילות ההורמונלית ממשיכה ויכולה לגרום להופעת כתמי פיגמנטציה, אם יש לכן נמשים אולי הם יהיו כהים יותר והפס ההריוני המפורסם לאורך הבטן יכול לפתע להופיע. ברוב המקרים לאחר הלידה המצב חוזר לקדמותו, אבל בכל מקרה חריג מומלץ להתייעץ עם רופא עור. ההמלצה שלנו בזמן הריון ובכלל, היא להימנע מחשיפה לשמש, להימרח בקרם הגנה (ולחדש אותו במהלך היום) ואם אנחנו בשמש אז לחבוש כובע מלא סטייל שיעניק לנו צל והגנה נוספת.


שבוע 19: התפתחות העובר


גודל העובר השבוע כ-230 גרם ואורכו כ-15 ס״מ, בשבוע 19 גודלו בערך כשל אבוקדו.

 

הריון שבוע 19

השבוע גם שיניים קבועות מתחילות להיווצר בפיו של העובר ומתרחשת התפתחות משמעותית במוחו והיא כוללת התפתחות תאי עצב מוטוריים שאחראיים על תנועה, חלוקה לאזורים האחראים על החושים.


את הגוף שלו עוטפת פלומת שיער עדינה (אל חשש, היא תיעלם סמוך ללידה) ועל עורו מגינה שכבה דקה דמויית שעווה הנקראת ורניקס. מטרת הורניקס היא להגן על עורו הרך של העובר, השכבה הזו עשויה בעיקר ממים, שומן וחלבונים. לפעמים אנחנו רואות תמונות של תינוקות שרק נולדו ויש עליהם חומר לבן, זה בדיוק החומר.


ואם כבר דיברנו על רגע אחרי הלידה, כדאי לדעת שההמלצה היום היא לא לקח באופן מיידי את התינוק אלא לתת לורניקס להיספג בגוף כדי שכל הטוב שיש בחומר יוכל לעבור לתינוק, החומר לא יורד במגע קל עם מים אלא רק בשפשוף מכיוון שהוא מכיל שומן כך שאם תרצו לנקות מקומות מסויימים עם מים הורניקס לא אמור לרדת.


הנה הצצה מופלאה לשבעה דברים מפתיעים (ומוזרים) שהעובר עושה חוץ מלישון.קליק >

 

 

בדיקות בשבוע 19


שבוע 19 הוא השבוע האחרון שבו ניתן לבצע את בדיקת הסקר הביוכימי של הטרימסטר השני, חלבון עוברי. על הבדיקה תוכלו לקרוא בהרחבה כאן >

החל משבוע 19 ועד שבוע 25 ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד אקו לב עובר. בדיקה זו היא לא חלק משגרת הבדיקות הקבועה של ההריון ומבצעים אותה במידה ועולה צורך רפואי. מטרת הבדיקה היא לבחון באופן יסודי ומעמיק את מבנה ותפקוד לב העובר ובד"כ היא מתבצעת באמצעות אולטרסאונד בטני (במקרים מיוחדים מבצעים אותה גם בשבועות מוקדמים יותר באולטרסאונד וגינלי).

 

המלצות סטייל וביוטי

 

נוספה לנו דאגה חדשה, פיגמנטציה, נעשה מה שאנחנו יכולות כדי להימנע ממנה (זה לא תלוי רק בנו, היא יכולה להופיע גם אם נעשה הכל כדי להיזהר). ההמלצה הרווחת היא להימנע כמה שאפשר מחשיפה לשמש, אבל אנחנו בישראל וזאת מדינה שופעת שמש גם בחורף. לכן ההמלצה הכי הכי שלנו היא להימרח באופו קבוע בקרם הגנה ולחדש את המריחה במהלך היום, לחבוש כובע רחב שוליים מלא סטייל וכמובן משקפי שמש.

 

בשורה התחתונה בשבוע 19

 

- שבוע אחרון לבדיקת חלבון עוברי, בדיקת הסקר הביוכימי של השליש השני.


- לא לשכוח להכניס לתיק קרם הגנה, להימרח לפני היציאה מהבית ולחדש את הקרם במהלך היום.


- אם אתן חוות סחרחורות במעבר בין ישיבה לעמידה או שכיבה לישיבה נסו לבצע את המעברים בצורה איטית יותר. כדי להקל על הגב שמתחיל לכאוב אנחנו ממליצות על מספר שינויים קטנים שיכולים ממש לעזור.


- החל משבוע הבא ניתן לבצע את הסקירה השנייה, סקירה מורחבת. במקרה ואין לכן תור אנחנו ממליצות לעשות סבב טלפונים למרפאות גם בערים אחרות (אפילו בערים מרוחקות) אולי שם תוכלו למצוא תור פנוי.


- מוזמנות לאינסטגרם של אמהות בסטייל הוא מלא בסטייל, טיפים, הטבות, מונטסורי והצצה לעולם האימהות וההורות. קליק >

לפי החוק אנחנו מחוייבות לספר למעסיקה על ההריון עד חודש חמישי, מה שאומר ממש עד שבוע הבא. בפרק 27 של הפודקאסט שלנו, אירחנו את עו"ד נטלי אוזן לשיחה על זכויות וחובות שיש לנו כנשים וכהריוניות מוזמנות ללחוץ על PLAY ולהאזין:

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן