שבוע 32 להריון, מה קורה לנו?


והוו שבוע 32 הוא השבוע האחרון לחודש 7!

 

אם לא היה מספיק מעניין עד עכשיו, אז לחגיגת תופעות ההריון מצטרף לחץ על הגב התחתון, זה קורה מכל מיני סיבות החל משינויים הורמונליים ועד שינוי מרכז הכובד של הגוף ועומס המשקל.

 

אם גם אתן סובלות מכאבי הגב האלו, יש לנו המלצות שיכול להקל ולעזור:


- לנוח הרבה ולשכב עם רגליים מורמות


- אם יש לכן אפשרות להגיע לבריכה ולשחות זה יכול לשחרר את הלחץ שנוצר על החוליות.


- עיסוי, חשוב להגיע למעסה מורשית המתמחה בטיפול בנשים בהריון, לפני מומלץ לוודא עם הרופאה המטפלת כי אין מניעה לבצע זאת.


- כדור פיזיו שמתאים למשקל ולגובה שלנו. ישיבה עליו תקל מאוד מהעומס על כאבי הגב ובעזרתו נוכל גם לבצע תרגילים שיעזרו להתבססות ראש העובר באגן. חוץ מזה כדור פיזיו יכול להיות שימושי מאוד עם הופעת הצירים הראשוניים שאיתם תרצו להמתין בבית עד להתפתחות משמעותית (מבטיחות שנגיע לזה בשבועות הקרובים) ואחרי הלידה תוכלו להיעזר בו לישיבה וקפיצות קלות עם התינוק בהתקפי גזים.


כדאי וחשוב לשים לב לכאבים חריגים, חדשים ושונים שאולי יכולים להיות סימן ללידה מוקדמת, במקרה ויש לכן ספק גשו להיבדק.


נפח הדם שלנו ממשיך לעלות, בשבוע 32 הוא עלה בכ-50% ממה שהיה לפני ההריון. הדם עוזר לגוף להזין את התינוק ובנוסף זוהי חלק מההכנה של מערכות הגוף לקראת הלידה מאחר ובלידה עצמה אנחנו עלולות לאבד דם רב. בנוסף הרחם ממשיך לגדול, וכך גם הבטן והמשקל שלנו. חשוב לזכור העלייה במשקל מושפעת מגורמים שונים כמו נפח הדם, מי השפיר, עלייה בכמות הנוזלים בגוף ועוד. עוד על עלייה במשקל בהריון תוכלו לקרוא כאן.


בשבוע 32 אנחנו ממש ממליצות להתחיל להתכונן לקראת הלידה המתקרבת, לקרוא, לחקור ולהעשיר את הידע. כדאי להירשם לקורס הכנה ללידה, להגיע אליו עם מי שעתיד ללוות אותנו בחדר הלידה. כדאי לדעת, מלווה בחדר לידה עם ידע יכול להיות גורם משמעותי בהפחתת המתח, הלחץ ואפילו במניעת התערבויות רפואיות.

 

גם אם אנחנו מרגישות בקיאות בחומר שנלמד ברגע האמת לא תמיד אנחנו יכולות להתמודד עם דברים אחרים שהם לא התכנסות והתמקדות בגוף שלנו ובלידה עצמה ולכן מומלץ שמי שמלווה אותנו יגיע לקורס וילמד ביחד איתנו.


בנוסף לקורס הכנה כדאי להירשם לסיור בחדר לידה בבית חולים שבו אתן מתכננות ללדת, אם אתן מתלבטות בין מספר בתי חולים תוכלו להירשם למספר סיורים בבתי חולים שונים ולאחר מכן תהיה לכן אפשרות להיעזר במידע שקיבלתן בסיור כדי שתוכלו לקבל החלטה המבוססת גם על ידע וגם על תחושת הבטן שלכן כפי שהיא הייתה בסיור. בנוסף, בזמן הסיור אנחנו ממליצות לשאול על הנהלים בתקופת הקורונה. הנהלים יכולים להיות שונים בין בתי החולים, המחלקות והם גם משתנים בהתאם לתקופה.


מעבר להכנה הפיזית של הגוף, כמו למידה של תנוחות ונשימה נכונה, חשוב להכין גם את הנפש על ידי עבודה פנימית כך שתוכלו להפחית את החששות והפחדים. אנחנו ממליצות בחום להאזין לפרק 16 בפודקאסט שלנו - הכנה רגשית ללידה.
להאזנה לחצו Play:

 

שבוע 32: התפתחות העובר


בשבוע 32 העובר שוקל כ-1.7 ק"ג אורכו כ-41 ס"מ והוא בערך בגודל של אגוז קוקוס

 

הריון שבוע 32

פלומת השיער שהייתה על גופו מתחילה לנשור לאיטה, שומן ממשיך להצטבר בעורו והשרירים שלו מתחזקים. העובר מתאמן על הפעלת איברי הגוף, מזיז את הרגליים והידיים ואנחנו מרגישות את זה בתנועות חזקות יותר.


בשלב זה של ההיריון רוב העוברים כבר נמצאים עם הראש מופנה כלפי מטה, תנוחה לקראת הלידה. אם העובר עדיין לא נכנס לתנוחה הרצויה זה בסדר, רק בסביבות שבועות 36-38 התנוחה משמעותית יותר ורק אז אם הוא עדיין לא יתהפך, תוכלו לשקול לבצע היפוך חיצוני.


אם התנוחה שבה העובר גורמת לכן לחששות וספקות אתן מוזמנות לקבוצה שלנו אמהות בסטייל – הקבוצה הסודית, שם תוכלו לשתף את התחושות שלכן ולהתייעץ עם אמהות שהיו במצב שלכן ולקבל טיפים, המלצות ועידוד.

 

 

 

בדיקות בשבוע 32

 

בשבוע 32 ועד שבוע 33 ניתן לבצע הערכת משקל עובר. הבדיקה מתבצעת באמצעות אולטרסאונד במהלך הבדיקה הרופאה או הטכנאית יעריכו מה משקל העובר לפי פרמטרים שונים, בנוסף יבדקו את כמות מי השפיר, מיקום השליה, תנוחת העובר אם הוא במנח ראש, עכוז או לרוחב.


בתקופת הקורונה, הלא ברורה שעוברת על העולם שלנו כדאי לדעת, בישראל אנחנו זכאיות להגיע עם מלווה לבדיקות רפואיות. זוהי זכות שיש לנו כמטופלת וכנשים בהריון. יחד עם זאת חשוב לזכור, הנהלים וההנחיות משתנות כל הזמן בהתאם למצב. לכן ההמלצה שלנו היא לבדוק מראש מול המרפאה שבה מתבצעת הבדיקה מה הנהלים, כדי להיות מוכנות מראש לכל תרחיש.


בשבוע 35-37 מומלץ לבצע בדיקת GBS. זוהי בדיקה בה נלקחות דגימות מהנרתיק ופי הטבעת (כמו משטח גרון) לאיתור חיידק מסוג סטרפטוקוקוס b שבזמן רגיל כלל לא מורגש אך בזמן הלידה כשהתינוק עובר בתעלת הלידה הוא עלול להדביק את התינוק. אנחנו מעלות את זה כבר בשבוע 32 כדי שבעת המפגש הקרוב עם הרופאה תוכלו להתייעץ עם הרופאה לגבי ביצוע הבדיקה. יש כמה גישות לעניין וכדאי להתייעץ.


סטייל וביוטי


אחרי שמלתחת ההריון שלנו הפכה להיות סופר נוחה ונעימה זה הזמן לנעול כפכפי ספא, חלוק לבן נעים ולהתפנק עם עיסוי מותאם לנשים בהריון. אם אתן לא אוהבות מסאג' אנחנו ממליצות לנסות טיפול מסוג אחר כמו וואטסו מים שיכול להקל על כאבי הגב.

 

בשורה התחתונה בשבוע 32

 

- שבוע 32 הוא זמן מעולה להשתתף בקורס הכנה ללידה. גם אם מדובר בלידה שנייה והלאה אפשר לעשות קורס רענון קצר של פגישה אחת.


- הלידה מתקרבת ועם כל הכבדות והקושי אנחנו מקוות שהיא תתרחש במועד ובזמן הנכון לה. בשבוע 32 אנחנו ממליצות להכין תיק לבית החולים, לשים אותו באוטו או ליד הדלת, לכל מקרה שלא יהיה. מה לשים בתיק? כאן תמצאו את הרשימה המלאה שלנו וגם קובץ להדפסה כדי שרק תצטרכו להכניס לתיק ולסמן וי.


- שבוע 32 מביא איתו את תופעת הקינון, אנחנו מתחילות לארגן את הבית לנקות, לסדר, לקנות ציוד ובגדול להתארגן לקראת הלידה. אם זה עוד לא קרה, זה יגיע.


בינתיים, אתן מוזמנות לאינסטגרם של אמהות בסטייל הוא מלא בסטייל, טיפים, הטבות, מונטסורי והצצה לעולם האמהות וההורות. בואו >

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן