הקלה על צירים בזמן לידה עם מכשיר טנס
לידה יכולה להיות חוויה מעצימה מאוד, אנחנו מגלות בתוכנו כוחות שלא הכרנו לפני כן. לחוויה הזאת מצטרפים גם כאבי צירים והמתנה שיכולה להיות ארוכה ומתישה. החשש מהלא נודע, מוביל אותנו לחיפוש מעמיק למציאת פתרונות להקלה על כאבי צירים. זה חשש מוכר, ידוע ולגימטי. אם זאת הלידה הראשונה, כדאי לדעת שההמלצה של מיילדות היא להגיע לבית החולים בשלב שבו הצירים צפופים יחסית, ההפרש ביניהם הוא 3-4 דקות והאורך של כל ציר הוא כדקה. מה שאומר שכנראה חלק מהזמן עם צירים יהיה בבית. גם בבית כמו בחדר לידה יש מה לעשות כדי להקל על כאבי הצירים הראשוניים: תרגול נשימות, אמבטיה או מקלחת נעימה, מכשיר טנס, כדור פיזיו, לזוז, לנוח בין לבין כשמתאפשר ועוד...
חשוב לדעת שיש מקרים שבהם צריך להגיע לבית חולים גם אם הצירים לא צפופים וארוכים, כאן אפשר לקרוא על סימנים ללידה המתקרבת וגם תמרורי אזהרה המחייבים יציאה לבית חולים.
הפעם בחרנו להתמקד במכשיר טנס, יכול להיות שכבר שמעתן עליו מחברות שהתנסו בו. הדעות עליו חלוקות, כמו על הרבה דברים הקשורים ללידה. כל לידה היא שונה וכל אישה חווה אותה באופן אחר. בכל מקרה אנחנו מאמינות שידע זה כוח, ותמיד כדאי להכיר כמה שיותר כלים מראש.
מכשיר טנס: מה זה ואיך משתמשים בו?
הוא קטן, נייד, מחובר עם אלקטרודות לגב ומעביר אותות חשמליים שמקלים על הכאב. נעים מאוד, מכשיר טנס.
המכשיר מעביר זרמים חשמליים דרך ארבע אלקטרודות המחוברות לגב, האלקטרודות הן בעצם מדבקות שאפשר להוריד ולמקם מחדש. יש להדביק אותן לצידי עמוד השדרה, 2 אלקטרודות בכל צד. בסרטון ניתן לראות את המיקום:
המכשיר מאפשר שליטה מלאה בעוצמת הזרם. הפולסים החשמליים מגיעים לקצוות העצבים ומשבשים את המידע על כאבי הצירים לפני שהמידע הזה מגיע למוח. בפועל במקום לקבל מידע על כאב, המוח מקבל מידע אחר שגורם לו להפריש הורמון אנדורפין שהוא המשכך הטבעי של הגוף שלנו ועוד הורמונים שמסייעים לגוף שלנו להתמודדות עם כאבי צירים באופן טבעי.
צירים ראשונים: תחילת לידה ושימוש עם מכשיר טנס
הצירים הראשונים מגיעים, הם לפעמים קצת מדגדגים ולא כל כך כואבים כמו ששמענו. כדאי לדעת שמשך הזמן והעוצמה של הצירים משתנה ומתעצם ככל שהלידה מתקדמת. אם אתן מתכננות להשתמש במכשיר טנס בזמן הלידה כדאי להתחיל את השימוש בו עם הופעת הצירים הראשונים, גם אם הם עדיין חלשים ולא מפריעים להתנהלות. כך הגוף יכיר את הגירוי ויוכל להפריש בצורה טובה אנדורפין ועוד הורמונים טובים לפי עוצמת הפולסים החשמליים שאנחנו קובעות. בהתחלה הפולסים יהיו חלשים, ככל שהצירים יתעצמו ניתן להגביר את עוצמתם.
באיזה מצבים אי אפשר להשתמש במכשיר טנס?
חשוב לנו לציין שזהו מכשיר בטיחותי ומוכר לצרכים רפואיים, הוא משמש גם להקלה על כאבים כרוניים ולא רק על כאבי לידה. אפשר להשתמש בו במקביל לטיפול רפואי כמו זירוז לידה, אם יש בכך צורך. ניתן להתחיל את השימוש בו ובהמשך, בחדר לידה לקבל אפידורל.
ככל הידוע אין לו תופעות לוואי וניתן להשתמש במכשיר טנס לאורך זמן ולמשך כל הלידה.
אסור להשתמש במכשיר טנס בזמן מגע עם מים, כך שבזמן כניסה לאמבטיה מפנקת או מקלחת נעימה חשוב לנתק את המכשיר. המדבקות ניתנות לשימוש חוזר, צריך להחזיר אותן לתוך מגן הפלסטיק שלהן כדי למנוע מהדבק להתייבש. אחרי האמבטיה או המקלחת לחבר מחדש את המכשיר.
יש גם מצבים רפואיים שבהם אסור להשתמש בטנס:
אם אתן לפני שבוע 37
במקרה שמותקן לכן קוצב לב
במצב של מחלת אפילפסיה
אם עורכן סדוק או מצולק
אם יש ספק ואתן לא בטוחות שהמכשיר בטיחותי עבורכן אנחנו ממליצות להתייעץ עם הרופאה המטפלת.
נשמע מעניין! איפה אפשר להשיג את המכשיר הזה?
את יכולה לרכוש את המכשיר בחנויות פארם שונות ובחנויות אונליין.
אפשר גם להשכיר את המכשיר מיד שרה, תמורת פיקדון ותצטרכי רק לרכוש אלקטרודות. מבדיקה שלנו מול דולות מנוסות, חלק מהמכשירים ביד שרה לא אפקטיביים לזמן לידה.
בחלק מקופ"ח תוכלי לרכוש את המכשיר במחיר מסובסד.
חשוב לדעת יש מכשיר טנס שמיועד ליולדות וההמלצה היא להשתמש בו ולא במכשיר טנס רגיל או כזה שמותאם לצרכים אחרים.
אנחנו מזמינות אתכן להתייעץ איתנו ועם אמהות מנוסות בקבוצה שלנו אמהות בסטייל - הקבוצה הסודית שבה תוכלו למצוא אמהות תומכות שישמחו לעזור עם כל התלבטות.