שבוע 28 להריון, מה קורה לנו?


עברתן דרך ארוכה! התרגלתן לסטטוס החדש של הטרימסטר השלישי? שבוע 28 פותח את החודש השביעי להריון ומעלה לנו את סף ההתרגשות. כדאי לדעת, שיחד עם מפלס ההתרגשות, בשבועות הקרובים גם המשקל שלנו יעלה באופן משמעותי.

 

העובר גדל מאוד, יחד איתו השליה גדלה, נפח הדם והנוזלים בגוף גם עולים וכל אלו משפיעים גם על המשקל שלנו. אם אנחנו מסתכלות על הסיבות או יותר נכון ה-סיבה לעלייה במשקל אז לפעמים זה מעודד קצת.

 

אחרי שאנחנו מקבלות בהבנה את השינוי במשקל אנחנו ממליצות להמשיך לנסות לאכול בצורה מאוזנת ובריאה. תזונה כזאת יכולה לסייע לנו בתחושת שובע איכותית וארוכה יותר, נרגיש פחות כבדות אחרי ארוחות, פחות צרבות, נחזק את גופנו לקראת הלידה ובגדול תזונה מאוזנת ובריאה יכולה לעשות טוב לנו ולעובר.


שמתן לב שאיכות השינה ירדה לאחרונה? זה לא קל למצוא את התנוחה המתאימה לשינה. בשכיבה על הגב הבטן לוחצת על שאר האיברים הפנימיים מה שיכול לגרום לתחושה של חוסר אוויר ואפילו סחרחורת. שינה על הבטן כנראה כבר ירדה מהפרק ונשארנו עם שינה על הצד וניסיון לתמרן בין הצדדים. יש לנו הרגשה שכבר בשבוע 28 הגוף שלנו מכין אותנו לקראת הצטרפות הבייבי לחיינו. אחרי הלידה לא נוכל לישון בצורה רציפה, אז הגוף מתרגל אותנו כבר מעכשיו, שלא נהיה מופתעות מידי.


טיפים לשינה בשבוע 28 ולהמשך ההריון

- כריות! מקמו את הכרית לתמיכה בגב או בבטן מהצדדים מלמעלה או מלמטה. קחו בחשבון, בשבוע 28 יש סיכוי שתצטרכו יותר מכרית אחת ואולי שווה להצטייד בכרית הריון-הנקה שתוכל לשמש גם אחרי הלידה.


- בשכיבה על הצד: הניחו כרית דקה בין הרגליים בדרך זו תיצרו איזון שיכול להקל על הגב הכואב מהעומס היומיומי.


- שינה על צד שמאל מומלצת מכיוון שכך יש פחות לחץ על כלי דם גדולים הנמצאים בצד ימין.


- אם אתן מצליחות לשכב על הגב, נסו לגלגל שמיכה קטנה או להניח כרית מתחת לברכיים, כך תהיה תמיכה לגב התחתון והוא לא יהיה בזווית מקומרת שלעיתים מעמיסה ומכאיבה.


- לפני השינה נסו להכין את הגוף למצב רגוע ושקט יותר. החשיכו מעט את הבית, הניחו את הנייד בצד והחליפו אותו בספר, שימו מוזיקה נעימה ומרגיעה, תרגלו מדיטציה קצרה, נשימות מרגיעות, מקלחת נעימה ואחריה מרחו קרם או שמן גוף וכל דבר שיעזור לכן להוריד הילוך מהקצב המהיר של היום.


אם הצלחתן להירדם תופעה חדשה אולי הופיעה גם אצלכן, חלומות בהריון. חלומות כאלו שלא היו קודם, טובים יותר או פחות, מוזרים, אירוטיים או אפילו מפחידים. זו תופעה שכיחה ומוכרת, ההשערה היא שככל הנראה החלומות בתקופת ההיריון מושפעים גם הם מעודף ההורמונים בגוף מה שגורם להם להיות הרבה יותר מוחשיים ומציאותיים גם כשאנחנו נזכרות בהם רק בבוקר הם יכולים להציף תחושות שהרגשנו בזמן השינה.


בשבוע 28 הגוף שלנו ממשיך להתכונן במרץ לקראת הלידה, המפרקים בגוף שלנו עוברים שינוי, הם מתרחבים והתנועתיות שלהם גדלה. עיקר השינוי מתרחש באגן האזור ממנו עתיד לצאת פלא הבריאה הקטן שנוצר בגופנו. בנוסף גם בשבוע 28 יתכן ויופיעו ברקסטון היקס, צירים מדומים, גם הם חלק מההכנה של הגוף לקראת הלידה. אלו תופעות מוכרות ונפוצות אך אם יש לכן כל ספק אפילו הכי קטן גשו לבדיקה רפואית.

 

שבוע 28: התפתחות העובר


בשבוע 28 העובר שוקל יותר מקילו, אורכו כ-40 ס"מ והוא בערך בגודל של פפאיה.

הריון שבוע 28

 

שליש מגופו הוא שומן ומדי שעתיים הוא תופס תנומה של 20-30 דקות (חלום שלנו לתפוס תנומות קצרות כאלו במהלך היום!) כך שאם אתן חושבות שהוא ער כמעט כל הזמן, בועט, זז ומשתולל שם בפנים, אתן לא ממש טועות. הריסים והגבות מופיעים על פניו ומוחו ממשיך להתפתח.
בביקור הקרוב אצל הרופאה יתבצעו מדידות של כלל האיברים בגוף העובר והרופאה תבצע הערכת משקל.

 

 

בדיקות בשבוע 28

 

שבוע 28 הוא השבוע האחרון שבו ניתן לבצע את בדיקת העמסת סוכר,כאן תוכלו לקרוא עוד על הבדיקה. אחרי הבדיקה הזו יש לכן חופשה של שבועיים לפחות, עד הבדיקה הבאה שהיא הערכת משקל עובר.

 

המלצות סטייל וביוטי

 

אם לפתע אתן מרגישות שהנעליים מתחילות להיות צפופות, אתן לא מדמיינות. זוכרות את השינויים של המפרקים באגן? השינויים האלו יכולים להשפיע על אזורים נוספים בגוף וביניהם כפות הרגליים שעשויות להתרחב מעט. אנחנו לא יכולות להבטיח שמידת הנעליים תחזור לעצמה אחרי ההיריון, אצל כל אישה זה אחרת וכל שנשאר הוא לחכות ולראות אם אחרי הלידה מחכה לך גם מסע שופינג מפנק של קולקציית נעליים חדשה. מה שבטוח, בינתיים כדאי להתחדש עם נעליים במידה חדשה, הכי חשוב שיהיו נוחות ויתמכו בגב ובגוף שלנו.


בשורה התחתונה בשבוע 28

 

- זה השבוע האחרון לביצוע בדיקת העמסת סוכר


- זה כבר ממש מדגדג לנו בכל הגוף, קניות ראשונות לבייבי. כל מה שאנחנו רואות בשלב הזה זה אמהות עם תינוקות, עגלות, תיקי החתלה ומה שממש מתחשק לנו לעשות זה למלא את הבית בבגדים קטנטנים ומתוקים. כאן תמצאו רשימה של חמש חנויות אונליין שאנחנו ממש אוהבות (בשלב הזה אנחנו מעדיפות לצבור אנרגיה על הספה ולא להסתובב בין חנויות). אזהרה, קניות לבייבי יכולות להיות ממש ממכרות!


- מתלבטות מה לקנות, מה כדאי לקנות לפני הלידה ועם מה אפשר לחכות, איך להכין את הבית ועוד שאלות אחרות? מוזמנות לשאול הכל בקבוצת האמהות המנוסות ומדהימות שלנו אמהות בסטייל – הקבוצה הסודית.


- תזכורת חשובה! להקפיד על שתיית מים, כ-2 ליטר ביום כדי להימנע מהתייבשות שעלולה להוביל לצירים מוקדמים (אמיתיים, לא מדומים), אם יש לכן חדש שהתייבשתן גשו לבדיקה רפואית.


- התחלתן לחשוב באיזה בית חולים תרצו ללדת? לפני שאתן יוצאות לסיורים בין המחלקות השונות אנחנו ממליצות לקרוא קצת על המונח'אפס הפרדה' שאולי כבר שמעתן עליו ואולי זו הפעם הראשונה. אם אתן מתחברות לגישה, תוכלו לשאול את מדריכות הסיור בבית החולים אליו תגיעו מה הגישה שלהם בנושא ולגלות אם המדיניות במקום תואמת לרצונות שלכן.

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן