שבוע 25 להריון, מה קורה לנו?


שבוע 25 מקרב אותנו בצעדי ענק לסוף השליש השני של ההריון. הזמן טס, או שהוא פשוט לא זז... זה ממש תלוי באיזו שעה או מצב רוח של היום אנחנו. מה שבטוח רוב הזמן השיער שלנו מושלם! בשלב הזה השיער מלא ובוהק, זאת אחת הפריבילגיות הגדולות בהריון (אנחנו משלמות על זה אחרי הלידה אז בינתיים נהנה מהשפע).


ואם אנחנו כבר בעסקי שיער, שמעתן את המשפט "צרבות = תינוק שעיר"? לא, אין לזה בסיס רפואי והצרבות לא נגרמות בגלל כמות השיער של העובר שלנו. מה כן גורם לצרבות? הורמונים ולחץ מהרחם. כמות ההורמונים בגופנו יכולים לגרום לפעילות יתר של מערכת העיכול, זה מאותת לגוף שלנו ליצור יותר חומצות קיבה ומשפיע על הסוגר שנמצא בין הושת לקיבה מה שגורם למיצי הקיבה לעלות בחזרה למעלה (מקוות שהתיאור לא גורם לכן לצרבת). חוץ מההורמונים גם הרחם ושאר מערכות הגוף יכולות להוסיף לחץ על הסרעפת ועל הקיבה, הלחץ גורם לתכולת הקיבה לעלות כלפי מעלה לכיוון הושת ובכך לגרום לצריבה.


ככל הנראה רוב הנשים בהריון יאלצו להתמודד עם צרבות במידה כזו או אחרת. נסו להימנע ממאכלים מטוגנים ומלאים בשמן, מארוחות גדולות במיוחד ומאכילת חריף. אם אתן מרגישות את הצרבת מגיעה נסו לכרסם קוביית קרח, מלפפון או בננה טרייה.כאן תמצאו מידע נוסף על צרבות וטיפים מעולים להקלה.


אם אתן מתעמלות כדאי להמשיך ואם בשבוע 25 אתן רוצות להחשף לסוג חדש של ספורט אנחנו ממליצות על התעמלות במים, זה מדהים, נעים וכל כך מקל על כאבי הגב. גם שחיה בבריכה (או סתם שכשוך במים העמוקים) יכולים להקל. בכל מקרה בכל סוג של אימון, הקשיבו לגוף שלכן במידה ואתן מסתחררות או חשות לא טוב במהלך או לאחר אימון נסו להוריד את קצב האימון והתייעצו עם הרופאה שלכן לגבי המשך פעילות גופנית.


תנועות עובר בשבוע 25
בשבוע 25 תנועות העובר כבר ברורות ומורגשות, גם אם התחלתן להרגיש תנועות אחרי שבוע 20, השבוע תתבקשו לשים לב אליהן יותר ולבצע באופן עצמאי מעקב תנועות עובר. שזה אומר לשים לב שיש תנועות ולהכיר את דפוס התנועות. אם יש לכן חשש ואתן מרגישות הפחתה של תנועות ביחס למה שאליו אתן רגילות שכבו על הצד, אכלו משהו מתוק ונסו להתמקד בעובר במשך חצי שעה. לפעמים כשאנחנו מתרוצצות ממקום למקום, עובדות ונמצאות בתנועה מתמדת קשה יותר לשים לב מתי העובר ישן ומתי הוא ער, ברגע שנוריד הילוך, נרגע וננוח פתאום נשים לב ליותר תנועות.


אם גם לאחר מנוחה אתן עדיין מרגישה שמשהו אינו כרגיל, פנו באופן מיידי לבדיקה רפואית (חייגו למוקד אחיות של קופת החולים שלכן ובדקו לאן ניתן לגשת לבדיקה) הפחתה בתנועות עלולה לסמן לנו על מצוקה כלשהי של העובר. עדיף לגלות שעובר עליו יום ישנוני מאשר לפספס סימן אזהרה.


שבוע 25: התפתחות העובר


בשבוע 25 העובר שוקל בערך 700 גרם, אורכו בסביבות 34 ס"מ וגודלו כאשכולית אדומה.

הריון שבוע 25

הוא שומע ומזהה כבר את הקולות של הוריו. במקביל, אוזניו של העובר כבר מפותחות והחלק האחראי על שיווי המשקל מתפתח גם הוא, העובר חש אם הוא עם הראש כלפי מעלה או מטה. הראייה מתחדדת ומתפקסת, הנחיריים נפתחים, עצמותיו מתחזקות וכל המערכות שכבר קיימות בגופו ממשיכות להבשיל ולגדול.

 

 


בדיקות בשבוע 25

 

השבוע ניתן לבצע ספירת דם וגם בדיקת העמסת סוכר. העמסת סוכר אפשר לבצע עד שבוע 28, אנחנו ממליצות לא לחכות עם הבדיקה לרגע האחרון כך שאם תתגלה סוכרת הריון ויהיה צורך להתחיל עם תזונה מותאמת או טיפול תרופתי תוכלו לבצע זאת בהקדם. עוד על הבדיקה הכי מתוקה (היא באמת מתוקה!) בהריון תוכלו לקרוא כאן.

 

 המלצות סטייל וביוטי


זה לא משנה, השיער כל כך מהמם כרגע והוא פשוט מחמיא לכל מה שנלבש.

הריון שבוע 25

 

 בשורה התחתונה בשבוע 25

 

- השבוע תוכלו לבצע בדיקת העמסת סוכר, את הבדיקה אפשר לבצע עד שבוע 28. ביחד עם בדיקת זו תוכלו גם לעשות ספירת דם, בקשו מהרופאה הפנייה לשתי הבדיקות. אם אובחנתן עם סוכרת הריון אנחנו ממליצות להיכנס למדריך שלנו על סוכרת הריון במדריך תמצאו המון כלים פרקטיים ותמיכה מרחוק שתעשה לכן קצת סדר.


- בשבוע 25 אנחנו מתחילות לשים יותר לב לתנועות העובר, הן מורגשות וחזקות יותר. מומלץ להתחיל לבצע מעקב תנועות עובר באופן יומי, לשים לב שאנחנו מרגישות תנועות ואם אנחנו לא מרגישות אז לעצור, לאכול משהו קטן, לנוח ולנסות להתרכז בתנועות. אם גם אחרי מנוחה לא הרגשתן תנועות יש לפנות לבדיקה רפואית, הפחתה בתנועות עלולה לסמן לנו על מצוקה כלשהי של העובר. עדיף להגיע לבדיקה ולגלות שעובר עליו יום ישנוני מאשר לפספס סימן אזהרה.


- בשלב הזה של ההריון השיער שלנו נראה מעולה ואנחנו לגמרי נהנה מהרגע הזה כי אחרי הלידה תגיע נשירה שתגרום לנו לשכוח את השיער המדהים שהיה לנו בהריון.


- בשבוע 25 זה נשמע רחוק, אבל ממש בעוד רגע מתחיל השליש השלישי! זה הזמן לחשוב איפה תרצו ללדת ולהירשם לסיורים בבתי החולים הרלוונטיים עבורכן. אתן מוזמנות להתייעץ על זה ועל כל דבר אחר עם האמהות המדהימות בקבוצת אמהות בסטייל – הקבוצה הסודית.

 

בזמן שהגוף שלנו מתכונן ללידה זה הזמן להכין את הנפש- פרק 16 בפודקאסט שלנו עוסק בהכנה רגשית ללידה ואנו ממליצות בחום להאזין לו:

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן